Generic filters
Exact matches only

Ovaj lek smanjuje holesterol i jača imuni sistem

Predstavljamo vam nekoliko primera kako treba koristiti cimet i med kod određenih bolesti, uključujući i hronične bolesti kao što je artritis.

jj 1

Recepti:
Za smanjivanje holesterola:

Napravite čaj i u njega dodajte dve kašičice meda i tri kašičice cimeta. Ovako napravljen čaj koristite redovno kako bi smanjili nivo holesterola u krvi za 10%.

Kao lek za kardiovaskularne bolesti:

Ujutru umesto džema ili marmelade na hleb namažite med sa cimetom. Redovno konzumiranje ovakvog doručka pomoći će vam da sprečite srčani udar i smanjite nivo holsterola u krvi.

Protiv artritisa:

U dva dl kipuće vode dodajte dve kašičice meda i jednu kašičicu cimeta. Ovaj napitak se pije ujutru i uveče i on pomaže u lečenju hroničnog artritisa.

Protiv zapaljenja žučne kese:

Ako imate bilo kakvo zapaljenje žučne kese, možete koristiti recept za artritis s razlikom što ćete dodati dve kašičice cimeta i jednu kašiku meda u kipuću vodu.

Protiv prehlade:

Ako vas često hvata prehlada, pojedite mešavinu jedne kašike meda sa pola kašičice cimeta. Redovno uzimanje ove mešavine pomoći će vam u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i zapušenih sinusa.

Jačanje imunog sistema:

Preporučuje se redovno konzumiranje ovih namirnica, zato što vam pomažu da ojačate imuni sistem i štite vaše telo od bakterija i virusa.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...