Ova hrana pomaže kod bolnih menstrualnih ciklusa

Normalan menstrualni ciklus traje između 21-35 dana, a prosek je 28.

Krvarenje ne bi trebalo trajati duže od sedam dana.

Simptomi koji se javljaju za vreme menstruacije uključuju: nadutost, zadržavanje tečnosti, lošu koncentraciju, loše raspoloženje.

Dok će tablete biti dobre kod eliminacije boli, ovih pet namirnica su isto dobar način za olakšavanje boli, iako je potrebno.

Hrana koja sadrži kalcijum

Za njega se smatra da će smanjiti pojavu grčeva, sprečiti nadutost i zadržavanje tečnosti, a nalazi se u namirnicama poput mleka, jogurta i sira. Možete ga naći u ribama i sojinom mleku obogaćenom kalcijumom.

Vlakna

Vlakna će poboljšati pokretljivost creva i tako se može izbeći nadutost. Cilj je u svaki obrok uključiti voće i povrće te integralne žitarice, a ne smete zaboraviti niti na unos tečnosti.

Magnezijum

Za magnezijum se smatra da će smanjiti simptome poput glavobolje i grčenja u mišićima, a možete ga pronaći u namirnicama poput tamne čokolade, avokada, zelenog lisnatog povrća, badema.

Omega-3 masne kiseline i Vitamin B12

Ako se koriste u kombinaciji, nude i bolje rezultate. Dobro je razmisliti da u ishranu uključite morske plodove, jaja, orase, chia semenke.

Vitamin E

Za ublažavanje simptoma menstruacije, studije su pokazale da je dobro uključiti 500 IU vitamina E, a možete ga pronaći u namirnicama poput sušenih koštica suncokreta, badema i maslacu od kikirikija.

Komentari
Loading...