Otkrivamo vam zašto su urinarnarne infekcije češće leti

Žene su izložene većem riziku od nastanka infekcije urinarnog trakta, zbog čega trebaju biti znatno opreznije. Leti se rizik od nastanka infekcija urinarnog trakta značajno povećava zbog različitih faktora.

urinar

Dehidracija

Dehidracija stvara savršene uslove za nakupljanje bakterija koje potom ulaze u urinarni trakt. Glavni razlog je taj što dehidracija uzrokuje manju potrebu za mokrenjem, a mokraća pomaže kod ispiranja bakterija.

Plivanje

Plivanje je savršen način da se rashladite, ali povećava rizik od nastanka infekcije urinarnog trakta. To možete sprečiti tako što nećete biti dugo u mokrom kupaćem kostimu jer oni nisu napravljeni od prozračnog materijala.

Polni odnosi

Do infekcija urinarnog trakta kod žena može vrlo lako doći nepažljivim praktikovanjem seksa, a istraživanja su pokazala da se postotak praktikovanja seksa značajno povećava tokom leta. Stručnjaci ističu da se nakon seksa uvek pomokrite jer ćete na taj način isprati bakterije koje su se možda nakupile.

Simptomi infekcije urinarnog trakta mogu biti različiti, a ako primetite većinu ovih simptoma, svakako se obratite lekaru:

  •  Bol i osećaj peckanja tokom mokrenja
  •   Lažne česte potrebe za mokrenjem
  •   Urin je tamne boje i neprijatnog mirisa
  •   Bol na jednoj strani leđa ili pod rebrima
  •   Mučnina i povraćanje
[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...