Generic filters
Exact matches only

Otklonite stres petominutnom masažom prstiju

Masaža se primenjuje vekovima i smatra se najefikasnijim sredstvom koje omogućava da sačuvamo zdravlje.

dlan

Ovom petominutnom masažom prastiju koja se radi u bilo koje vreme, na svakom mestu, u kući, na poslu, na putovanju. Jednostavna je i dobijamo maksimalno pozitivan efekat za minimalno vreme. Masažom prstiju opustićemo napete mišiće, bićemo radno sposobniji i srećniji.

Postupak masaže:

Naši prsti stalno rade za nas i zbog toga se u njima gomila napetost, a godinama postaju sve manje pokretljivi i gipki. Opustimo ih i iz njih će izaći napetost nagomilana u našem telu.

Vežba 1

Uhvatite mali prst palcem i kažiprstom, lagano ga protresite, da bi otklonili mišićnu napetost. Zatim, dok vam je to prijatno, vrtite mali prst u smeru kazaljki na satu. Posle 10 sekundi promenite smer. Nakon toga, na isti način ovu vežbu uradite i sa ostalim prstima na ruci.

Vežba 2

Pritiskanjem korena svakog prsta, možete izazvati povećanje životnog tonusa. Na kraju palca nalazi se refleksna zona vezana za pluća , te delovanjem na nju pomažete da oslobodite disajne puteve i nosne šupljine.

Vežba 3

Stisnite ruku u pesnicu , ali tako da unutra ostane prazan prostor i unutra stavite palac druge ruke. Skupite pesnicu, čvrsto zahvativši palac i lagano ga vucite, kao da pokušavate da ga rastegnete.. Zatim to isto uradite i sa drugim prstima.

Vežba 4

Na kraju protresite šake. Potrebno je da u njima osetite toplotu i opuštenost.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...