Osteopatija, preventivna i lekovita metoda

Osteopatija je još jedno područje alternativne medicine koja koristi dodir i manipulaciju kompletnog mišićno-skeletnog sistema za lečenje gubitka mobilnosti struktura organizma poput kostiju, mišića, organa i ligamenata. Ona je ujedno preventivna i lekovita metoda koja se trudi uspostaviti skladne odnose između brojnih struktura tela koji utiču na funkcije poput cirkulacije i probavne funkcije.

osteo

Osteopatija svojim delovanjem može uticati i na neurološke funkcije. Pobornici spomenute metode lečenja uvereni su u postojanje međuodnosa između mišićno-skeletne strukture i telesnih funkcija.

Prema njima, struktura, odnosno sve ono što se odvija između dva pršljena upravlja funkcijom, poput hodanja. Njen način rada deluje tako što traži ozlede, zone tela gde je došlo do premećaja uobičajenih fizioloških reakcija.

Spomenuti poremećaji koji su posledica nezgode, nepravilnog držanja i stresa, dobijaju oblik mehaničkih poremećaja koji se odnose na gubitak pokretljivosti zgloba, edema i neuroloških poremećaja.

Šta leči osteopatija?

Osteopatima se obraćate onda kada postoji potreba za ublažavanjem bola koji se javljaju na različitim mestima mišića i zglobova. To su uganuća, upale tetiva i razni poremećaji kičme.

Njih ima više, a podrazumevaju skoliozu, skoliotičko držanje, kifozu leđa, bolove u vratu, bol u leđima, međurebrene boli, ishijalgija, cervikobrahijalnu neuralgiju i iskrivljen položaj vrata. Kod učestalih glavobolja osteopatija je pravi lek.

Sa osteopatom se možete povezati i kod problema s ušima, grlom i nosom te bolova u području gornje vilice te probavnih poremećaja kao što je zatvor i proliv. Pomaže sportistima prilikom priprema za svako veće takmičenja.

Svaki tretman započinje procenom terapeuta, osteopata koji posmatra pacijenta u celosti i gde se poziva na celokupno poznavanje anatomije i fiziologije. Prvi pregled traje oko sat vremena, gde osteopat mora pronaći uzrok vaših problema.

Komentari
Loading...