Generic filters
Exact matches only

Oslobodite se ukočenosti u vratu uz ove savete

Iako je u najvećem broju slučajeva reč o privremenom bolu i ukočenosti koja prolazi sama od sebe kroz nekoliko dana, ovo može da bude vrlo neprijatno iskustvo.

Ako želite da se oslobodite bolova i ukočenosti u regiji vrata, evo kako možete to da uradite.

Toplota ili led

Primenom toplote na vratu i u predelu ramena smanjićete grčenje mišića i doprineti tome da manje osećate bol. Takođe i led vam može pomoći da se smanji upala i da se oseti olakšanje.

Kako biste otkrili šta vam više prija od ove dve vrste “tretmana” za ublažavanje bolova u vratu, možete naizmenično da eksperimentišete sa hladnim i toplim oblogama. Zagrejani termosi sa vodom ili kesice s ledom su najjednostavnije opcije, od kojih ni jednu ne treba direktno da stavljate na kožu, već preko pamučne gaze.

Topla voda pod tušem

Ako želite trenutno olakšanje bolova u vratu, možete ući pod tuš i pustiti što topliju vodu. Mlazevi što toplije vode masiraće nežno vaša ramena i vrat i opustiti vaše zgrčene mišiće. Opušteni mišići omogućiće vam veću pokretljivost.

Istezanje

Iako su vaši pokreti zbog bolova i ukočenosti u vratu ograničeni, nežno istezanje mišića takođe vam može pomoći da ublažite bolove koje osećate. Dok budete radili ove vežbe potrebno je da budete oprezni i da se istežete onoliko koliko vam mišići dozvoljavaju. Naginjanje glavu na jednu pa na drugu stranu, napred i nazad je sve što vam je potrebno da biste opustili vratne mišiće.

Masaža

Ako osećate vrlo intenzivan bol u vratu pri kom se čine bezuspešnim svi vaši pokušaji da ga se oslobodite, masaža je vaše rešenje. Svakako ova vrsta masaže treba da bude sprovedena od strane licenciranog terapeuta ili kiropraktičara, kako se vaše stanje ne bi još više pogoršalo.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...