Orasi umanjuju osećaj gladi

Ako ste na dijeti ili jednostavno želite umanjiti osećaj gladi – grickajte orahe jer su se pokazali kao odličan potencijal za kontrolu telesne težine.

oi

Naučnici sa univerziteta u Kaliforniji otkrili su da samo 4 do 5 polovine oraha uspešno umanjuje osećaj gladi – što na kraju utiče na unos kalorija u organizam.

Orasi kao pomoć pri mršavljenju

Prema istraživanju sprovedenom na Loma Linda univerzitetu osobe koje su držale dijetu s manje kalorija, a više masnoća (40 posto svih kalorija poticalo je iz masnoća) koje su većim delom bile iz oraha, za 24 nedelje  izgubili  znatno više masnih naslaga od osoba koje su konzumirale jednaku količinu kalorija, ali sa većim postotkom ugljenihidrata, ali manjim postotkom masnoća.

Postoji mnogo istraživanja koja su dokazala vezu između konzumiranja oraha i zdravlja srca, a većina njih pokazala je pozitivne učinke. Najpozitivniji učinak orasi imaju na holesterol. Poznato je da visoke vrednosti holesterola povećavaju šanse za infarkt i ostale bolesti srca.

Orasi jesu kalorični, ali ako ih koristite kao zamensku hranu (istog broja kalorija) nećete se ugojiti. 500 kalorija u orasima je isto što i 500 kalorija u kolačima, s tim da su orasi sigurno zdraviji izbor.

Komentari
Loading...