Oprezno sa botoksom!

Botoks je poslednjih nekoliko decenija postao naročito popularan u kozmetičkoj industriji.

tt

I dok može dati zadivljujuće rezultate, postoji broj slučajeva gde je botoks napravio više štete nego koristi.

Ako razmišljate o botoksu, svakako se treba upoznati sa njegovim dobrim i lošim stranama. Postavite stručnjaku sva pitanja koja vas muče kako biste tačno znali u šta se upuštate.

Botoks možda neće napraviti ono što vi očekujete

Veliki broj ljudi ima pogrešnu percepciju o botoksu. Botoks neće ispuniti bore, već će umrtviti mišiće na iduća 3-4 nedelje. To znači da će otežati kontrakcije mišića koji stvaraju bore. Hoće li biti koristan na borama oko usana? Ne, tu će vam koristiti zahvati koji će popuniti bore.

Preterivanje može pogoršati izgled

Ako sa botoksom preterujete, vaša će koža nakon nekog vremena izgledati previše opušteno i gore nego ikada pre. Prekomerna upotreba botoksa može oslabiti mišiće, uzrokovati neprirodan izgled i bolove.

Rezultate nećete videti odmah

Treba da prođe 3-7 dana kako biste videli prave rezultate, koji će trajati oko 4 meseca. Ako ste tek počeli sa stavljanjem botoksa zbog sitnih bora na licu, moguće je da ćete botoksom usporiti proces nastanka ostalih bora.

Botoks nije bezbolan

Iako nije naročito bolno za većinu pacijenata, zapamtite da je reč o korišćenju igle. Tokom tretmana ćete osećati bockanje. Ako je vaš prag bola jako nizak, svakako se posavetujte sa stručnjakom jer postoje kreme koje mogu umrtviti tkivo i na taj način ceo postupak učiniti lepšim.

Zaboravite na aspirin i riblje ulje

Aspirin i riblje ulje treba prestati uzimati najmanje nedelju dana pre tretmana jer oni otežavaju zgrušavanje krvi i zarastanje rana. Važno je da se pre prestanka uzimanja aspirina ili ribljeg ulja svakako posavetujete sa lekarom.

Nakon postupka treba biti oprezan

Nema saginjanja glave, joge, sušenja kose, uskih šešira i dremanja nakon tretmana. Drugim rečima, glavu treba što više držati uspravno.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...