Oprez žene! Ako imate ove simptome u roku od 30 dana vam preti infarkt..!

Ako imate ove simptome, u roku od 30 dana vam preti infarkt.

500-112

Muškarci i žene imaju sasvim suprotne simptome srčanih bolesti, a ovaj tekst je vezan za nežniji pol.

Verovali ili ne, ali muškarci i žene imaju sasvim različite simptome srčanih bolesti. Kod žena se neki simptomi pojave čak trideset dana pre samog srčanog udara. Prvi od simptoma koji može da vodi na opasnost od srčanog udara je kratak dah. Žene koje teško dolaze do daha nalaze se pod ogromnim rizikom od srčanog udara.

Stvar je u tome što respiratorni i kardiovaskularni sistem zavise jedan od drugog. Pa tako, kad srce dobije manje krvi, samim tim i pluća raspolažu sa manje kiseonika, a posledica svega toga je otežano disanje.

Drugi simptom je osećaj slabosti u mišićima. Naime, smanjen protok krvi dovodi do toga da čitavo telo pati od manjka kiseonika. Cirkulacija krvi je sve lošija, tako da mišići ne mogu normalno da rade.

Treći simptom na koji treba obratiti pažnju je hladan znoj. Ako vas iz neobjašnjivih razloga uhvati vrtoglavica ili oblije hladnog znoja, sasvim je moguće da se nalazite u predinfarktnom stanju. Ovaj simptom naročito je izražen kada osoba naglo ustane, jer je krv ne uspeva na vreme stići do mozga.

Četvrti simptom je stezanje u grudima. Šta se koronarna arterija više sužava, onemogućavajući normalan protok krvi, to se pojačava ‘žiganje’ u predelu grudi. S vremenom, počinju probadanja, a nakon toga i bol.

Svakako ovaj članak podelite sa prijateljicama …

 

web-tribune.com

Komentari
Loading...