Generic filters
Exact matches only

Ojačajte vaš imuni sistem uz ove savete

U poslednjih nekoliko godina tradicionalni prirodni lekovi ponovo počinju da se koriste kao delotvornija sredstva za jačanje imuniteta.

Med

Domaći med svrstava se u tradicionalne preventivne lekove. Sigurno ste čuli da je zdravo započeti dan kašikom meda i tople vode. Sastojci ovog domaćeg proizvoda se brzo apsorbuju u organizmu, što zapravo znači da se hranljive materije brzo prenose ćelija, ojačavajući njenu membranu. Na taj način ćelija se brani od virusa i bakterija i naš organizam ojačava na tom nivou.

Beli luk

Najjači prirodni lek je, veruje se, beli luk, iako ga mnogi izbegavaju zbog mirisa, beli luk pomaže u jačanju imuniteta. To ne znači da ga treba jesti svakog dana, ali je poželjno da se uzima jednom nedeljno.

Aloa vera

Aloa vera postaje sve popularnija biljka koju mnogi preporučuju za podizanje imunog sistema. Blagodeti ove biljke počinju da deluju jako brzo.

Eterična ulja

Pored jačanja odbrambenih ćelija u organizmu, eterična ulja pomažu prilikom lečenja mnogih zdravstvenih tegoba, od dijabetisa do smanjenja holesterola u organizmu.

Đumbir 

Đumbir je jedan od osnovnih elemenata koji mogu pomoći u borbi za jačanje imuniteta.

Đumbir ima višestruka korisna svojstva koja deluju u pravcu uništavanja toksina koji se lako nagomilaju u ljudskom organizmu i slabe čitav imuni sistem.

Redovnom upotrebom đumbira podižete otpornost organizma i pomažete organima da se očiste od nepotrebnih elemenata.

Kvalitetan san 

Dobar san, pola zdravlja. Koliko god mi verovali da možemo normalno da funkcionišemo nakon ne prospavane noći, u nekom trenutku ćemo shvatiti da to baš i nije tako. Nedostatak sna odražava se na celokupni organizam stvarajući malaksalost, pad koncentracije, usporene aktivnosti. Jednostavno da bi naš organizam mogao normalno da funkcioniše potrebno mu je minimum 7 sati kvalitetnog sna. Naravno, sve to zavisi od osobe do osobe, ali je ovo neka optimalna brojka. Manjak sna slabi naš imunitet. Zato ako želimo da budemo zdravi potrebno je i da dovoljno spavamo.

Ukoliko želite da budete zaštićeni od napada virusa i raznih bakterija, radite na jačanju imuniteta. Unosite dovoljno tečnosti, vodite računa o ishrani, bavite se nekom fizičkom aktivnošću, uzimajte preventivna sredstva i prirodne lekove. Na taj način jačate imunitet. Snažan imuni sistem će vas zaštiti od sitnih napasti, mikoorganizama.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...