Održite željenu kilažu posle dijete uz ove savete

Kada prođete kroz celi proces i dođete do željenog izgleda kako da ostanete vitki i ne ugojite se ponovo?

Zato vam danas donosimo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći u tome da održite željenu kilažu.

Poštujte stečene navike

Najvažnije je da znate da nema povratka starim navikama. I dalje se morate pridržavati plana redukovane ishrane, a za ostvarenje cilja je najvažnije da nastavite da unosite manje kalorija nego što ste to činili pre.

Planirajte dane kada “kršite” dijetu

Kada su razna slavlja, odmori, posebne prilike, ne smete da prestanete da pažljivo kombinujete namirnice kao kada ste držali dijetu. Kada se približe kritični dani i dalje možete da uživate u hrani, ali uz unapred pripremljen plan.

Nikako ne preskačite doručak

Morate poštovati najvažniji obrok. Zdrav i kvalitetan doručak učiniće da nemate osećaj da ste pregladneli. Istovremeno, ako preskočite doručak, tokom celog dana ćete se prejedati.

Ništa bez aktivnosti

Osobe koje su smršale i održale željenu težinu, najčešće se bave umerenom fizičkom aktivnošću. Ako trenirate tokom najvećeg dela nedelje, smanjiće se potreba za većim unosom kalorija. Brzu šetnju možete da praktikuje ujutru i uveče.

Redovno pratite stanje na vagi za merenje

Poželjno je da svakodnevno stajete na vagu, kako biste na vreme zaključili da ste u prethodnom periodu “zabušavali”.

Podrška je bitna

Da biste ostali na zacrtanom putu, neophodna vam je podrška porodice, partnera, prijatelja, dragih ljudi. Dokazano je da se osobe koje su uspele da smršaju i održe željenu telesnu težinu često oslanjaju na druge da bi ostali motivisani.

Vodite dnevnik ishrane

Vođenje dnevnika o ishrani i fizičkoj aktivnosti može da vam pomogne da uočite obrasce, ali i primetite napredak u aktivnom održavanju željene težine.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...