Održite formu kod kuće

Udobno ležati na krevetu , gledati televiziju, a uz to telo dovesti u savršenu formu?

vežž

Evo mini treninga, pa pokušajte.

Most za čvrstu guzu

Lezite opušteno na leđa, savijte noge u kolenima i podignite karlicu – ruke moraju biti uz telo. Čvrsto stisnite mišiće stražnjice, brojite do pet i zatim ih opet opustite. Sve ponovite deset puta. Ova vežba služi za učvršćivanje stražnjice i stražnje strane butina.

Čučnjevi za noge

Učvršćuju bedra, ruke i celi trup. Čučnite pored kauča i sa obe  ruke se podbočite na njegov rub. Stražnjicu malo odignite od poda. Zatim lagano podižite telo i spuštajte ga u čučanj tako da ruke naizmenično ispružite i savijajte u laktovima. Prilikom izvođenja vežbe obratite pažnju da su vam mišići stražnice i stomaka napeti.

Vežba za vitak struk

Sedite ispravljenih leđa na rub kreveta, ruke ispružite iznad glave i ukrstite prste. Naginjite trup na jednu stranu, a nakon toga se ponovo vratite u početni položaj. Ponovite deset puta na svaku strani. Ovom jednostavnom vežbom efektno ćete ojačati kose trbušne mišiće i slabine.

Lagani trening za noge, stomak i guzu

Sedite na krevet te ispravite leđa i ispružite noge. Oslonite se obema rukama iza leđa. U ovom položaju naizmenično podižite levu i desnu nogu, ali pazite da ih ne savijate.
Vežbu ponavljajte ukupno deset puta, a kada ste gotovi, noge dobro protresite.

Komentari
Loading...