Generic filters
Exact matches only

Očistite PLUĆA od nikotina na brz i jednostavan način! VIDEO

Na samom početku jedna napomena, ova važna odluka zavisi isključivo od vas, a ne od naših saveta i trikova za odvikavanje od pušenja.

Ukoliko ste čvrsti  i odlučni u stavu da prestanete pušiti svakako pročitajte naredni članak. Pronaćićete sigurno neku novu i korisnu informaciju za ostavljanje cigareta.

Očistite pluća od nikotina na brz i jednostavan način, pogledajte  video:

 

Zna se da pušenje cigareta oštećuje pluća te utiče na celokupni kardiovaskularni sistem. Uz to ono povećava rizik od pojave tumora, loše utiče na kožu i zube. To su samo neki od negativnih efekata duvana, a sama lista je poduža, tačnije može se širiti u nedogled.

Prestanak pušenja i konačno ostavljanje duvana ponekad jeste težak i dugotrajan proces. Ipak uz pravilne izbore i promene u životnim navikama, ovaj mnogima nedohvatljiv cilj može se ostvariti .

Izborite se sa ovom ružnom navikom pomoću fitoterapije

 

KOJI SU SIMPTOMI NIKOTINSKE ZAVISNOSTI

Nikotin je psihoaktivna supstanca koja, kada se unese u organizam, izaziva razne promene u njemu. Zavisnost nastaje usled dejstva na nikotinske receptore u centralnom nervnom sistemu. Usled toga dolazi do promene određenih telesnih funkcija.

Neki od efekata koje pušenje cigareta izaziva jesu:

  • ubrzani mentalni procesi,
  • osećaj zadovoljstva,
  • povećana proizvodnja adrenalina,
  • promene u ponašanju,
  • poboljšanje fizičkih i kognitivnih sposobnosti,
  • smanjenje stresa.

S obzirom na to da se nikotin u organizmu i vrlo brzo troši, potreba pušača za cigaretom u toku dana postaje sve češća. Sve to dodatno otežava prestanak pušenja čak iako se čvrsto odlučite za taj važan korak u životu.

Glavna prepreka za svakoga ko se želi odreći cigareta jeste apstinencijalni sindrom. U pitanju je nepovoljna reakcija organizma na iznenadno uskraćivanje supstance na koju je razvio zavisnost.

Foto Pixabay
Autor/Izvor Dijetamesecevemene
Komentari
Loading...