Obilje dobrog! Terme 3000 – Moravske Toplice

Odmor u termama je prava prilika, da se pobrinete za svoje zdravlje!

Terme 3000 04 e4c538ce389c88afa2c1a4bd0d8905e6

Čarobno Prekmurje: Na 140 kilometara od Zagreba i bez vinjete možete otići u Terme 3000 – Moravske Toplice, koje leže u jednoj od najčarobnijih slovenačkih pokrajina – Prekmurju. Tamošnje znamenitosti, bogata tradicija, kultura i istorija i ukusna kuhinja pozivaju da ih otkrijete. Prva prilika se pruža već za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika, a naredna tokom leta – u svim terminima do dva deteta u pratnji dve odrasle osobe borave besplatno!

 

Obilje vodenih užitaka: Od jeseni do proleća vodene užitke obezbeđuje renovirano unutrašnje termalno kupalište, do koga se iz svakog hotela možete prošetati u pokrivenom i zagrejanom hodniku zvanim Prekmurski most. Najmlađi se brčkaju u dečjim bazenima, tinejdžeri se spuštaju u zatvorenim toboganima, a odrasli se mogu okupati u bazenu s crnom termo-mineralnom vodom i džakuzijima, a zatim se opustiti u saunama te si priuštiti odmor na jastucima ispunjenim heljdinim ljuspicama.

Obilje kretanja: U termama nalaze se tereni za fudbal, košarku, odbojku i trim-staza. Najbolji način da otkrijete Prekmurje je vožnja biciklom, koji možete iznajmiti u termama. Ako vas oduševljava golf, možete se oprobati na Golf terenu Livada sa najdaljom rupom u Sloveniji: uz dobar hitac, vaša loptica će preleteti skoro 600 metara!

 

Obilje opuštanja: Na masaži Livada uljem bundeve spretne ruke masera i jedinstven miris bundeve vas odvodi na prekmurske ravnice. Tajna masaže Panonska livada je u specifičnom ulju za negu, koje sadrži biljke i lekovito bilje koje raste u Prekmurju.

 

Obilje lokalnih zanimljivosti: Posle vodenih doživljaja, možete obići neku znamenitost u okolini termi: avanturistički park Bukovniško jezero sa energetskim tačkama, vidikovac Vinarium u Lendavi, Ostrvo ljubavi sa plutajućim mlinom u Ižakovcih. U Dobrovniku, naći ćete i tropsku šumu u malom: pored orhideja, možete se diviti i tropskim i suptropskim biljkama iz celog sveta: od banana, paprika i kafe, do domaćih flaminga.


Obilje ukusa: U Termama 3000 – Moravske Toplice isprobaćete prekmurska jela u originalnoj i modernijoj verziji. Jedinstveni kulinarski doživljaj u sva tri hotela je Prekmurska večera na kojoj ćete ugoditi svom nepcu autentičnim prekmurskim ukusima pripremljenim po receptima prekmurskih baka: hleb od heljde, dödoli, bograč, koline, salata s uljem bundeve i prekmurska gibanica će vas oduševiti!

 

Komentari
Loading...