Generic filters
Exact matches only

Nutricionistkinja Nataša Đukić: 5 načina kako da UŠTEDITE, a hranite se ZDRAVO!

PRAVILNA ISHRANA NIJE SKUPA!

Mnogima je prva asocijacija na zdravu ishranu visoka cena namirnica i pripreme obroka. Međutim, to ne mora da bude tako.

Nutricionistkinja Nataša Đukić otkriva kako da se hranite zdravo, bez velikih troškova

– Dugoročno gledano ulaganje u zdravlje nema cenu, ali pored toga važno je istaći neke od trikova, koje će Vam olakšati odluku da se zdravo hranite, a da te promene ne utiču značajno na Vaš novčanik – ističe nutricionistkinja Nataša Đukić i otkriva na koji to način možete sebi olakšati:

PLAN ISHRANE ZA CELU PORODICU

Ukoliko napravite detaljan plan obroka za celu porodicu, jednom u 7 dana, sa spiskom namirnica odete u prodavnicu i držite se plana, možete da značajno uštedite, a pritom nećete biti u iskušenju da zgrešite, jer nemate ideju šta je to što biste zdravo tog dana mogli da jedete.

KUVAJTE NA VELIKO

Skuvajte veću količinu povrća i mesa za ručak, pa onda te iste namirnice možete konzumirati i za večeru, samo promenite salatu. Skuvajte dovoljnu količinu hrane za dva dana, biće ukusnija, imaćete više vremena i koštaće manje.

NOSITE HRANU SA SOBOM

Zdrava hrana ume da bude dosta skupa, kada se konzumira u restoranima. Vrlo često ljudi i odustaju od nje, jer je teško naći van kuće šta je to zdravo što možete pojesti, za pristojnu cenu. Zato u svoj nedeljni plan uvrstite i hranu koju ćete poneti od kuće.

NE IDITE U PRODAVNICU PRAZNOG STOMAKA

Istraživanja kažu da, kada smo gladni, najviše kupujemo namirnice koje nam nisu potrebne. Da biste bili efikasni i produktivni, u nabavku idite nakon ručka, sa jasno definisanim ciljevima.

MESO NE MORA DA BUDE SVAKOG DANA NA MENIJU

Meso spada u skuplje namirnice i ne mora da se nađe baš svakog dana na vašoj trpezi. Pojačajte mahunarke, povrće koje je bogato proteinima i nećete osetiti da vam tog dana nešto u ishrani fali, a vaš novčanik će vam biti zahvalan.

 

BONUS VIDEO:

Foto Pexels
Autor/Izvor Informer.rs
Komentari
Loading...