Recite zbogom otečenim i umornim nogama

Peršun je biljka koja se može koristi na razne načine.Poznato je da organizam štiti od raznih bolesti. Peršun može da pomogne između ostalog i kada je u pitanju edem ili otok nogu i zglobova.

ot3

Termin “edem” odnosi se na zadržavanje tečnosti u telu. Ponekad, može biti normalno da ima malo otoka u nogama,  ako ste proveli ceo dan na nogama ili tokom trudnoće.

Međutim, oticanje nogu i zglobova, poznato kao periferni edem, može da signalizije na bubrege , srčane insuficijencije, bolest jetre ili određene lekove koji mogu rezultovati zadržavanjem tečnosti.

Peršun je poznat prirodni diuretik i pomaže telu da se otarasi viška vode i soli.

Peršun je takođe snažan antioksidans i bogat je vitaminima A i C i dobar je izvor folne kiseline, koja je jedna od najboljih namirnica i nutrijenata koji štite od raka.

Recept protiv otoka

Dr Džon R. Kristofer, predlaže da se dnevno popije najmanje dva litra jakog čaja od peršuna. Doza se može povećati na šolju čaja svakog sata.

Kada pravite čaj, koristite sveže svetlo-zeleno lišće, zajedno sa korenom.

Otkinite lišće i korenje. Napunite ¼ šolje (sečenog na kolutiće )peršuna. Prelijte šolju ključalom vodom i neka odstoji 5 do 7 minuta. Procedite čaj i pijte tokom dana.

Za šta sve možemo iskoristit peršun
Komentari
Loading...