Neverovatni razlozi za redovno ispijanje zelenog čaja

Toliko dobrih informacija o zelenom čaju zaista je teško ignorisati. Često se pojavljuju rezultati novog istraživanja sprovedenog na osobama koje ga redovno konzumiraju, istraživanja koja obore s nogu. Mi smo se potrudili i objedinili neverovatne razloge za redovno ispijanje zelenog čaja za vas u ovoj listi, pogledajte!

eer

1. Pomoći će vam da smršate

Ako ste čvrsto odlučili da se rešite viška kilograma zeleni čaj će vam biti odličan saveznik. Istraživanja su pokazala da ovaj čaj ubrzava sagorevanje kalorija, ubrzava metabolizam, a smanjuje masnoću u krvi, loš holesterol, a uz to još i smanjuje želju za hranom. Dakle, ukoliko želite smršati zdravo – pijte zeleni čaj!

2. Povećava izdžljivost tokom vežbanja

Nauka kaže da antioksidanti u zelenom čaju povećavaju mogućnost tela da sagorevaju masnoću kao gorivo, što znači više izdržljivost mišića, odnosno više energije tokom vežbanja.

3. Smanjuje rizik od srčanog udara

Redovnim ispijanjem zelenog čaja činite ćelije krvnih sudova zdravijim, odnosno osiguravate zdrav i neometan protok krvi u telu što znači i zdravo srce!

4. Borac protiv raznih oblika raka

Antioksidanti u zelenom čaju su dokazani borci protiv mnogih oblika raka: pluća, dojke, creva, kože, želudca, pankreasa, jetre, prostate … Potvrđeno je da ekstrakt zelenog čaja uzrokuje smrt ćelija tumora i izgladnjuje ih tako što zauzima krvne sudove koje ih hrane.

5. Hidrira

Protivno standardnom mišljenju da zeleni čaj izaziva dodatnu potrebu za vodom, odnosno da dehidratizira, on zapravo daje telu koliko i voda. Ne samo da hidrira telo, zeleni čaj telu osigurava i mnogo drugih zdravih sastojaka koji čuvaju telo od dehidratacije.

6. Štiti kožu od sunca

Trebate zaštitu od štetnih UV zračenja tj. od sunca? Pijte zeleni čaj! Istraživanje je pokazalo da antioksidanti u zelenom čaju služe kao odlična zaštita od sunca, odnosno od bolesti koje štetni UV zraci mogu izazvati.

7. Pazi na nivo šećera u krvi

Zeleni čaj može učiniti čuda za osobe koje pate od dijabetesa. Nauka kaže da ovaj napitak reguliše nivo glukoze i tako usporava rast šećera u krvi. Takođe stimuliše proizvodnju inzulina i rad pankreasa. Ovde do izražaja dolazi i ranije pomenuta prednost zelenog čaja, tj. sposobnost da održava pravilan i zdrav protok krvi.

8. Dobar za mentalno zdravlje

Polifenoli u zelenom čaju mogu pomoći delovima mozga koji regulišu učenje i memoriju. Zato je ovaj napitak dobar i u prevenciji bolesti kao što su Parkinsonova ili Alzahjmerova.

9. Borac protiv (preranog) starenja

Koliko su mlade i zdrave naše arterije, toliko smo mladi i zdravi mi. Zeleni čaj, tj. zdravi sastojci u njemu odlični su borci protiv taloga u krvnim sudovima, materiju koja povećava šanse od srčanih bolesti i infarkta, koja nas čini starijim nego što jesmo i koja nam oduzima energiju!

10. Podiže imunitet

Polifenoli i flavonoidi u zelenom čaju podižu imunitet i čine naše telo zdravijim i sposobnijim za borbu protiv raznih virusa koji vrebaju.

Komentari
Loading...