Generic filters
Exact matches only

Neuromuskularni kineziotejping

0

 Neuromuskularni tejping je tehnika koja se sastoji u postavljanju elastične, lepljive trake na kožu u cilju postizanja blagotvornih efekata u mišićno-skeletnom sistemu i unutrašnjim organima. Kožna stimulacija ne izaziva samo lokalni terapeutski efekat, već se manifestuje i na dublje partije skeletno-mišićnog sistema.

krk2-300x195

Mišići, osim što određuju telesne pokrete, kontrolišu vaskularnu i limfnu cirkulaciju, telesnu temperaturu, tako da promene u mišićnim funkcijama uzrokuju različitu simptomatologiju.

Tehnika neuromuskularnog tejpinga, za razliku od tradicionalnog, neelastičnog tejpinga, bazira se na konceptu olakšavanja kožnih i mišićnih pokreta sa ciljem da se postigne biomehanički, terapeutski efekat na tretiranim zonama.

Traka je vodootporna i svojim mikropokretima stimuliše kožne i potkožne receptore, stimulišući nervni sistem koji uslovljava mišićni refleks. Osim toga, traka uz pomoć kožne stimulacije redukuje limfni i krvni zastoj, poboljšava lokalnu mikrocirkulaciju i olakšava smanjenje otoka. Ona ustvari, nabirući kožu, povećava međuprostor i poboljšava cirkulaciju i upijanje tečnosti, smanjujući pritisak u potkožnom sloju.

Korišćena traka može da stoji nekoliko dana, ne sadrži štetne materije i može da se koristi kod dece, odraslih, starih i trudnica.

 

Komentari
Loading...