Nešto više o probioticima

Mnogo je stvari koje su dobre u probioticima: poboljšavaju nam probavu, imamo čišću kožu, više energije i jačaju naš imuni sistem.

cuisine 2248567 960 720

To je odlično, ali ponekad imamo osećaj da moramo popiti jogurta u količini ravnoj našoj težini ili punu šaku probiotskih suplemenata.

To ne mora biti tako. Dovoljno je da se pravilno hranimo, a pogledajte i koje su to namirnice najbolji probiotici:

Kiseli kupus

Osnažuje imunitet, poboljšava probavu i smanjuje stres. Niskokalorično, a super hranljivo povrće je jedinstven spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala (mangana, selena, kalcijuma, kalijuma, magnezijuma), omega-3 masnih kiselina i lekovitih sumpornih materija (najpoznatiji je sulforafan) koje štite od raka.

Kiseli krastavci

Još jedna fermentirana namirnica koja sadrži probiotike i nekima je čak ukusnija od kiselog kupusa. Možete ih jesti svakodnevno, samo pazite na visok nivo natrijuma koji poseduju.

Kefir

Ako ste veliki ljubitelj jogurta a želite neku promenu, birajte kefir. Odličan je i za dodavanje više proteina u vaš jutarnji smoothie.

Kefir po sastavu sadrži bjelančevine, aminokiseline, lipide i topljive polisaharide. Osim toga, sadrži simbiozu između velikog broja dobrih, mlečno-kiselih bakterija i kvasca.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...