Generic filters
Exact matches only

Neki od razloga zašto krastavci treba da se jedu svaki dan

Krastavci su povrće koje se najviše uzgaja u svetu, a jedna su od najboljih namirnica za opšte zdravlje. Zato sledeći put put u svoju korpu ubacite krastavce, jer time sebi činite veliku uslugu.

kra

Hidratacija tela – Ako nemate naviku da pijete dovoljno vode, jedite hladne krastavce, jer oni sadrže čak 90 % vode.

Hlade i iznutra i spolja – Pravi su izbor za vruće dane, jer hlade organizam iznutra i spolja. Ako ste dobili opekotine od sunca, na upaljeno mesto stavite hladne kriške krastavca.

Eliminišu toksine – Voda iz krastvca deluje kao čistač organizma, a ako ih redovno jedete pomoći će vam da se oslobodite kamena iz bubrega.

Dnevna doza vitamina – Krastavci sadrže dosta vitamina. Pokrenuće imuni sistem i daje energiju. Ne skidajte koru s krastavca, jer je ona puna vitamina C i zadovoljiće 12% dnevne potrebe za tim vitaminom.

Odličan za kožu – Krastavac je bogat kalijumom, magnezijumom i silicijumom. Zato banje nude veliki broj tretmana u kojima krastavci imaju glavnu ulogu.

Za varenje i mršavljenje – Zbog visokog udela vode i malo kalorija ovo je supernamirnica za sve koji imaju problema s probavom i viškom kilograma.

Neka krastavci postanu sastavni deo vaših jela – od njih možete napraviti čorbu ili ih jesti kao salatu. Žvakanje krastavca dobar je trening i za vilicu, a zbog vlakana koje sadrži odličan je i za želudac. Ako ga jedete svaki dan, pomoći će i kod hronične opstipacije (zatvora).

Reguliše krvni pritisak – Krastavci sadrže mnogo vlakana, kalijuma i magnezijuma koji delotvorno regulišu krvni pritisak. Zato je krastavac dobar za regulaciju i visokog i niskog pritiska.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...