Negujte kožu zimi uz ove savete

Kako da budete sigurni da vaša koža ima najbolju negu pročitajte u nastavku

Ruke su deo tela pored lica koje su najviše izloženi hladnoći, vetru.

Rukavice

Najbolji način da zaštitite kožu ruku tokom hladnih dana jeste da nosite tople rukavice, ali trebalo bi nositi i gumene rukavice tokom pranja suđa i čišćenja različitim hemikalijama i deterdžentima koji su veoma jaki i mogu oštetiti kožu.

Sapun

Kako bi održavali svakodnevnu higijenu potrebno je redovno prati ruke, što tokom zime može veoma negativno da utiče na kožu ruku. Upravo zato je veoma važno koristiti odgovarajući sapun tokom ovog perioda u godini.

Najbolji izbor za zimu je sapun sa blažom formulom koji hidrira kožu. Osim toga, najbolje bi bilo ruke prati u mlakoj vodi jer vruća voda uništava elastičnost kože, dok je hladna voda isušuje.

Balzam za ruke

Ako želite negovane ruke – potrebno je koristiti balzame za kožu koji možete napraviti sami kod kuće. Za domaći balzam potrebno je dva žumanca, dve kašike meda i dve kašike maslinovog ulja koje, izmešane, nanesete na ruke i držite 20 minuta. Nakon toga, ruke isperite mlakom vodom i nanesite kremu (najbolje bi bilo onu koja sadrži pantenol). Za što bolji efekat balzama – nanosite ga dva do tri puta dnevno.

Limun

Limun je odličan za piling i čišćenje kože, zbog čega bi trebalo korom limuna istrljati kožu ruku i nacediti limunov sok u koji bi trebalo umočiti ruke na dva-tri minuta. Na ovaj način će se ojačati i nokti, a koža ruku će biti nežnija i čistija.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...