PRIČA NAM DOLAZI IZ PARIZA : (Ne)Bolni abortus

Saznanje da sam po drugi put trudna je probudilo nemir u meni. Sa jedne strane sreća, uzbudjenje a sa druge tuga i strah. Svesna trenutne situacije i ne mogućnosti da bebu zadržim. Iz više razloga…u dogovoru sa suprugom odlučujemo se na taj abortus.

abortus
Ne tako laku odluku, ali sigurna sam na dobru odluku. Jer za svoju bebu uvek želimo najbolje. Nisam od onih da rodim pa “odgajiće se” . Tako nešto smatram sebičnim po bebu . Jer beba kao jedno malo biće, zaslužuje mnogo više od samog rodjenja…zaslužuje uslove koji moraju biti njoj prilagodjeni.

Odlazak kod leurs mi je na neki način “olakšao” sve to…tvrdnjom da je trudnoća jako malo i da to možemo rešiti tabletama. Tabletama?! Po prvi saznajem da tako nešto i postoji…

Doktor me upoznaje sa novom metodom objašnjavajući da nema nikakvog rizika, da je efikasno i da nemam razloga za brigu…upućuje me kod medicinske sestre kako bi dogovorila termin. Dobijam vreme termina za dva dana. Tretman se sastoji od 5 tableta. Tako da sam na prvom terminu popila tri tablete a nakon dva dana i preostale dve.

Nakon prve tri tablete nisam imala nikakve promene sem blage mučnine. Nakon drugog dela tretmana dobijem bolove, koji su jako podnošljivi. Bolovi su kao predmenstrualni. Naravno krvarenje , koje može trajati najduže 7 dana. Nakon drugog dela tretmana plod ispadne sam. ( meni je ispao u kupatilu)

Možda je ovo za nekog gori način, ali za mene je bio bolji i lakši…nema bolnice, bolova ni bilo kakvih tableta za skupljanje materice.

Sem tableta za kontracepciju koliko sam upućena kod nas u Srbiji ovako nešto ne postoji. Ali se iskreno nadam da će stići i do nas ova metoda abortusa…kako zbog mladih devojaka, kojih nažalost ima dosta tako i zbog žena koje iz raznih razloga ne mogu zadržati bebu.

Ovako bi ukratko izgledala moja priča, ako imate neko pitanje, sugestiju vi mi pišite. Hvala!

autor teksta : anonimna mama

izvor.devetmeseci.net

SVA PRAVA NA PRIČU ZADRŽAVA DEVET MESECI I NEMA PRAVA DA SE NADJE NA DRUGIM PORTALIMA !

Komentari
Loading...