Ne verujete u bioenergiju? Pitajte naučnike!

Isceliteljski potencijali bioenergije se sve više naučno potvrđuju. Nije to ništa „neuhvatljivo“ i „neopipljivo“. Ko je probao reiki, ći gung ili neki isceljujući dodir (na telku ili auri, svejedno), oporavilo ga je upravo dejstvo bioenergije…Ova vrsta lečenja koristi se u okviru savremenih holističkih, ali i tradicionalnih medicinskih tretmana, a definiše se kao „iskustvo slanja i primanja pojačanog stepena sopstvene vitalne energije“.

bi

Ova energija može pomoći kod raznih zdravstvenih problema: u smanjenju stresa, samoisceljenju, eliminaciji toksina (detoksikacija), kod pronalaženja unutrašnjeg mira, u prevenciji bolesti. Ako je energija dovoljno jaka, ona zapravo može i da izleči, a svi imamo manju ili veću sposobnost razmene energije postavljanjem ruke na drugu osobu, ili tik do tela.

U pregledu laboratorijskih studija, Centar za integrativnu medicinu Medicinskog fakulteta Univerziteta Merilend, razmatrao je efekte bioenergije na rast kancerogenih ćelija. Tako su u jednoj od studija posmatrane dve grupe pacijenata od kojih se jedna lečila uz bioenergetsku terapiju, a druga predstavljala kontrolnu grupu bez ovakvog tretmana.

Posmatrane su ćelije raznih vrsta raka pripremljene u laboratoriji, a one ćelije koje su bile izložene bioenergiji ili ki-energiji (japanski ki-ekspert), znatno su se smanjivale i to nakon samo deset minuta izlaganja. Drugim rečima, bioenergija je sprečavala njihov dalji rast.

Iako su potrebna dalja istraživanja, čini se da bioenergetska terapija ima mnoge prednosti u lečenju bolesti i pored pokušaja njenog diskreditovanja od strane skeptika.

 

 

Komentari
Loading...