Generic filters
Exact matches only

Narodni lek za lečenje prostate- Recept

Prostata je žlezda koja predstavlja deo muškog reproduktivnog sistema.

tr 1

Ona proizvodi materije koje ulaze u sastav ejakulata (sperme). Normalno, prostata je veličine i oblika kestena („kestenjača“).

Prosečne dimenzije prostate su: 3.5 x 4.5 x 2.5 cm.
Težina normalne prostate se kreće između 16 i 22 g.
Nalazi se u dubini karlice, ispod mokraćne bešike.

Kroz nju prolazi mokraćna cev, tzv. uretra koja transportuje mokraću od bešike do otvora na vrhu penisa. Prostata je sačinjena od žlezdanog, mišićnog i vezivnog tkiva.

Podeljena je na zone:

  • prednja
  • periferna
  • centralna
  • prelazna

Svaka zona ima svoje karakteristike i različit značaj u smislu funkcije i oboljevanja.

Funkcija prostate nije do kraja razjašnjena. Produkti prostate ulaze u sastav ejakulata (sperme). U semenoj tečnosti se naleze materije koje imaju razna biološka dejstva: prostaglandini, imunoglobulini, spermin, fruktoza, limunska kiselina, razni enzimi itd.

Prostaglandini su važni za procese kao što su erekcija, ejakulacija, pokretljivost spermatozoida. Sekret prostate sadrži i materije koje štite repoduktivne i mokraćne puteve od infekcije.

Oboljenja prostate su različitih vrsta, od akutnog prostatitisa, hroničnog bakterijskog prostatitisa, nebakterijskog prostatitisa, hiperemije pa sve do najgoreg oboljenja, a on je rak prostate.

Kao odličan narodni lek u lečenju prostate i zloćudnog tumora prostate pokazao se ovaj čiji osnovni sastojci su blo vino i stolisnik.

Sastojci:

  • 1 l domaćeg belog vina
  • 5 supenih kašika stolisnika

Priprema i primena:

U staklenu flašu od jedan litar staviti pet kašika stolisnika i napuniti je do vrha sa belim, domaćim vinom. Ostavite tečnost da stoji 15 dana, te je na kraju procedite.

Ovaj narodni lek uzimajte po jednu do dve supene kašike dva do tri puta na dan.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...