Generic filters
Exact matches only

Napitci koji su odlični za dobru probavu

Jedna od najčešćih probavnih tegoba je zatvor koji može narušiti uravnoteženu svakodnevicu i uneti neprijatnosti u život.

Da bi se rešili problema zatvora, uvek je dobro posegnuti za namirnicama iz prirode koje dokazano pomažu u rešavanju zatvora, regulisanoj ishrani i fizičkoj aktivnosti, a sokovi su brza i efikasna rešenja.

Na prvom mestu je sok od šljiva. Stavite šljive u vodu preko noći i ujutru ih pojedite i popijte kao sok. Vlakna i sorbitol koje sadrži šljiva su efikasni u borbi protiv zatvora.

Sok od ananasa će vam rešiti problema s grčevima u stomaku i smanjiti nadutost jer je bogat vlaknima koja će rešiti navedeni problem.

Nakon ananasa stiže limunada. Pola limuna u čašu mlake vode trebate piti najmanje jednog dnevno nakon obroka i zatvor će nestati.

Osim limunade, možete ubaciti i sveži sok od  pomorandže jer će ona stimulisati rad creva.

Poslednji, ali ne i manje važan je sok od kruške. Kruška je bogata vitaminima, vlaknima i sorbitolom.

Uz sokove, nemojte zaboraviti da uvek pored sebe imate čašu ili flašu obične vode. Preporuka je piti mlaku vodu koja će podstaknuti probavu.

Možete piti i čajeve, pogotovo one koji imaju blagotvorno delovanje na probavu poput čaja od mente, komorača, kima, čička, zelenog čaja i čaja od maslačka.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...