Napitak koji rešava problem celulita

Koliko ste puta čuli kako celulit nastaje i zbog prirode posla koji radite?

U tome ima istine, ali to nije glavni razlog, jer i nakon posla ako odlazite na trening i pazite što jedete, problem sa celulitom bio bi skoro pa nepostojeći. Njega ima skoro svaka žena, samo što se kod nekih primeti dok ostale nisu ni svesne da ga imaju.

Trenutak kada ga primetite na nozi ili području nadlaktice, stomaka te stražnjice je krajnje vreme kada nešto treba preduzeti. Istraživanja su pokazala da niska fizička aktivnost i nedostatak konzumiranje manjih obroka preko dana najviše pridonosi ovom problemu s kojim se bori velik deo populacije.

Protiv celulita se možete boriti na nekoliko načina.

Da li ste čuli za proverenu metodu koja uključuje ukusni i sveži napitak od pomorandže i grejpa? Zašto je ovaj sok tako odličan? Pored toga što pomaže pri izbacivanju toksina iz organizma, on reguliše nivo šećera u krvi, sprečava nakupljanje vode u telu i poboljšava cirkulaciju.

Zahvaljujući tome što sprečava nakupljanje vode u organizmu, ujedno pomaže kod neutralisanja izgleda pomorandžine kore protiv koje se svi bore, a koju je teško sakriti kada se jednom pojavi. Proverite da li imate sve potrebne namirnice i krenite praviti napitak.

Od sastojaka vam osim 3 pomorandže i 2 grejpa treba i 1 limun. Voće pre nego što stavite u sokovnik, ogulite, operite i isecite na manje komade. Nakon što ste napravili sok stavite ga u frižideru kako bi ga mogli piti najviše 2 dana. Bilo bi dobro kada bi sok pili na prazan želudac ujutru ili između obroka.

Za sve one koji nemaju ništa protiv vežbanja i smatraju kako bi to moglo postati deo njihove svakodnevne rutine, preporučuju se vežbe koje možete odraditi kod kuće ili na aerobicu. Iskorak je jedna od vežbi s kojom nećete pogrešiti.

Stanite u uspravni položaj i ruke spustite uz telo, ali na malom odstojanju. Dlanovi neka budu okrenuti prema telu. Uzmite tegiće i ostanite u tom položaju neko vreme. Nakon ove vežbe ostanite stajati, iskoračite desnom nogom i počnite se spuštati tako dok levo koleno nije pod pravim uglom. Vratite se u početni položaj i ponovite vežbu nekoliko puta s drugom nogom. Napravite bar 3 serije po 10 ponavljanja.

Svež sok protiv celulita ili vežbanje? Na vama je da odaberete najbolju metodu kako bi napokon dobili bitku protiv celulita. Važno je samo da budete istrajni i ne odustanete odmah na početku jer rezultati dolaze s vremenom.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...