Napitak koji osvežava telo i ‘ubija’ glad

Da bi svom telu priuštili potrebne vitamine i minerale, posebno tokom ovih vrućih dana kada gubimo apetit i nemamo volje za pripremom obroka, spas su energetske bombe u čaši.
bbb

Jedan takav miks voća i povrća osvežiće vas, zasititi te pomoći u izbacivanju nakupljenih toksina.

Prilikom pripreme osvežavajućih napitaka, čija je primarna funkcija telu da omogući potrebne vitamine i minerale koje tokom vrućina pojačano gubimo, važno je mešati ciljano voće i povrće koje će u duetu pružiti maksimalno. Mešavina ovog napitka opskrbit će vaše telo gvožđem, vlaknima, kalijumom, magnezijumom, folnom kiselinom i vitaminima A, B1, B6 uz koje ćete razbuditi malaksalo telo.

Sastojci za napitak:

3 šake svežeg spanaća, 1 šoljica jagoda ili malina, 1 krastavac (ukoliko je domaći obavezno iskoristite koru), sok jedne pomorandže ili sok od pola limuna i par svežih listića mente.

Priprema napitka:

Voće i povrće očistite i operite pod mlazom vode. Sve sastojke osim soka od limuna i listića mente stavite u blender. Promešajte dok smesa ne postane tečna, dodajte sok citrusa i sve prespite u čašu. Po želji dodajte listiće mente i kockice leda. Ovaj sit i zdrav napitak najbolje je konzumirati kao međuobrok.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]

Komentari su zatvoreni..