Napitak koji doprinosi zdravlju organizma

Svima nam je dobro poznato da je voda ubedljivo najbolja stvar ( uz to i bez kalorija) koju možete učiniti za svoje zdravlje.

Budući da je voda mnogima “dosadna”, možete joj dodati ukus uz pomoć limuna. Ovo su prednosti koje ima ovaj napitak za naš organizam:

Bogat C vitaminom

Limun, kao i ostali citrusi, pun je C vitamina.To je antioksidans koji popravlja ćelijska oštećenja, usporava bolesti starenja, uključujući i kardio-vaskularna obolenja i rak, te održava vaš vid zdravim.

Pomaže u borbi protiv starenja kože

A u kombinaciji s hidratacijom, koju dobijate iz vode, kao da ste udvostručili izvor mladosti.

Izbacuje toksine

Čak i ako ne verujete u “čišćenje tela”, znajte da limun ipak pomaže u izbacivanju toksina iz tela.

Rešava želudačne tegobe

Limun će vam pomoći kod želudačnih tegoba i poboljšati probavu, pogotovo u kombinaciji s toplom vodom ili s malo mente, koja je poznata po tom što smiruje želudac i mučninu.

Jača imunitet

Limun sadrži antiupalna i antibakterijska svojstva koja mogu poboljšati imunitet i rešiti vas prehlade i gripe koji haraju zimi. Uz to, može pomoći nadraženom grlu.

Osvežava dah

Limun može osvežiti vaš dah. Nemojte verovati u mitove o tome da će on oštetiti vašu zubnu caklinu. U malim količinama u vodi, rizik je izuzetno nizak.

Zapamtite da se sve navedeno odnosi na dodavanje kriške limuna ili malo isceđenog limuna u vodu, a ne kupovinu vode s ukusom limuna, koja vrlo verovatno ima dodat šećer i konzervanse.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...