Generic filters
Exact matches only

Napišite svoje ime i ODMAH ćete znati da li patite od ovih STRAŠNIH bolesti!

Potrebni su vam samo papir i olovka.

Možda ste čuli za grafologiju, studiju rukopisa koja može da otkrije osobine ličnosti. Već je utvrđeno da ne postoje dve osobe koje potpuno isto pišu, a sada naučnici polemišu da li je moguće pronaći neke zakonitosti u rukopisima ljudi koji pate od istih bolesti.

Iako kritičari ovo podvode pod pseudonauku, nije loše da za svaki slučaj proverite da li patite od sledećih bolesti:

Visok krvni pritisak

Ukoliko pišete različitim pritiskom olovke to bi mogao biti jedan od pokazatelja da imate viskok krvni pritisak ili hipertenziju, a posebno ukoliko slova u vašem potpisu idu od veoma svetlih do veoma tamnih.

merenje pritiska

Foto: Profimedia 

Alchajmerova bolest

Ovu bolest moguće je prepoznati i rukopisu koji postaje nepravilan: slova se menjaju i odaju podrhtavanje ruke za vreme pisanja.

Šizofrenija

Kada kosina slova učestalo varira u okviru rečenice ili u istoj reči, to je jedan od dokaza da osoba nije u kontinuiranom kontaktu s realnošću.

dečak piše

Foto: Profimedia/ilustracija 

Parkinsonova bolest

Sitan i zbijen rukopis ,(mikrografija) karakterističan je za ljude obolele od ove bolesti. Nekada su slova toliko sitna da ih ni pisac ne može pročitati.

Višak ili manjak energije

Ukoliko pišete jakim pritiskom na olovku – pa vam je potpis ispisan jakim slovima ili čak probušte list papira, onda to ukazuje da ste veoma energična osoba.

Ako dok pišete jedva dodirujete papir i vaš potis je svetao i bledunjav, onda vam ili nedostaje energije ili ste umorni.

Srodni članci:

 

Autor:SD

Komentari
Loading...