Ne koristite ovu namirnicu a evo i zašto

Nedavno istraživanje sprovela je grupa naučnika na Univerzitetu u Kaliforniji, u kom je otkriveno da postoji jedan sastojak koji se nalazi u različitim vrstama hrane, a koji doprinosi više od 35 miliona smrtnih slučajeva širom sveta svake godine.

gyy

Kako su zaključili, šećer je uzročnik mnogih zdravstvenih tegoba poput dijabetesa, metaboličkih sindroma, hipoglikemije, hiperglikemije, srčanih bolesti, raka itd.

Istraživanje sprovedeno na Institutu za rak u državi Utah u SAD-u otkrilo je da je šećer jedan od glavnih uzroka za razvoj tumora. Ćelije tumora koriste mnogo više glukoze nego normalne ćelije. Različite studije pokazale su da ljudi koji imaju viši nivo glukoze mogu razviti više raka, stoji u njihovoj studiji.

Činjenica je da je našim ćelijama potrebna glukoza – oblik šećera koji se transformiše u energiju. Ćelije raka mogu opstati na jednostavnim ugljenim hidratima, uključujući i one rafinirane šećere koji se nalaze u prerađenoj hrani i slatkišima. Proces tokom kojeg se glukoza konvertira u pirogrožđanu kiselinu i ne može više osiguravati energiju zdravim ćelijama jeste glikoliza.

Za razliku od zdravih ćelija, ćelije raka mogu konvertirati svoju energiju iz glikolize bez kiseonika. Taj se proces naziva anaerobna glikoza, a stvara otpadne materije, slične mlečnoj kiselini. Ta vrsta mlečne kiseline se može razložiti u jetri, a otpadni proizvod tog procesa je glukoza koja se vraća hraniti ćelije raka i oblikuje okrugli ciklus u kom se sprovodi neprestano napajanje glukozom kroz krvotok, što podstiče rast i razvoj tumora.

Stručnjaci ističu da su obrađeni šećeri povezani s rakom iz dvaju razloga:

1) Potencijalni su uzrok raka
2) Najbolja su “hrana” za ćelije raka kada se jednom pojave u telu

U cilju zaštite zdravlja, razmislite o tome u kolikim količinama ćete konzumirati ovu namirnicu.

Šećer se krije gde mu mesto nije
Komentari
Loading...