Namirnice za savršen struk

Prema teoriji Dejvida Zinzenka , možete jesti normalno,samo malo povesti računa o namirnicama, i imaćete sjajan struk.

dr

Predstavljamo vam neke namirnice za savršen struk.

Celo jaje – Dejvid savetuje da se okanite isključivo belanceta i jedete normalno – celo jaje. Iako ćete uneti više kalorija, unećete i vitamine koji utiču na metabolizam i sagorevanje masti na području stomaka.

Pečen krompir – Izbegavajte pomfrit jer je pržen na masti, ali pečeni krompir možete jesti. Naime, on je hranjiv i držaće vas dugo sitim.

Zobena kaša – Iako ona i nije sinonim za zdravu hranu, i zobena kaša dugo drži konzumenta sitim, prema istraživanjima čak do četiri sata nakon doručka. Bitno da je spremljena na tradicionalan način i nema brige. Manje kalorija unećete tokom dana i stoga imati ravan stomak.

Jedite jabuke – Nemojte piti voćne sokove, već jedite voće. Više vitamina, manje kalorija. U sokovima se nalazi jako puno šećera odgovornog za nakupljanje masti u području stomaka, a to je ono što želite da izbegnete.

Biftek ili bilo koji kvalitetan komad mesa – Možete jesti meso s roštilja, bitno da je ono kvalitetno. Dobri proteini su jako dobri za vaš metabolizam. S druge strane, mast s lošeg mesa može uništiti vaše zdravlje, a tako i lepotu.

Senf – Ako volite da dodate vašoj hrani nekakav začin, onda neka to bude senf. Izbegavajte kečap i majonez. Senf je aromatičan, kalorijski oskudan i ubrzava metabolizam. Kečap je, s druge strane, pun kalorija i nezdravih šećera.

Spanać– Svako povrće je dobro, a spanać pogotovo. Osim što sadrži vodu pa ste duže siti, spanać sadrži i komponente koje uspešno smanjuju apetit.

Komentari
Loading...