Generic filters
Exact matches only

Namirnice koje treba jesti za večeru

Zdrava i uravnotežena ishrana je cilj velikog broja ljudi koji se trude živeti zdravo i pritom imati što manje problema s viškom kilograma i ostalim zdravstvenim tegobama koje zbog toga nastaju. Zato je važno znati koje je namirnice najbolje koristiti i kada.
vecera

Ako ste razmišljali o tome da uravnotežite svoju ishranu i stavite pod kontrolu sve ono što unosite u svoj organizam, onda razmislie o tome da večera ne bi smela da sadrži više od 25% ukupne količine kalorija koje ste taj dan uneli.

Izbegavajte kasnije obroke i pazite da u njima ima što manje namirnica koje u sebi imaju kiselinu. Nećete pogrešiti ako budete unosili hranu koja je teško probavljiva, a bi će najbolje ako za večeru izostavite meso, mlečne proizvode i žitarice.

Nutrocionisti su se složili kako je najbolje da jedete barem 4 sata pre nego štoidete na spavanje i da jedete obroke koji u sebi imaju malu količinu skroba. Bilo bi najbolje kada bi vam se večera sastojala od proteina te kuvanog voća i povrća.
Obogatite svoje obroke zelenim namirnicama koje su bogate antioksidantima i koje doprinose boljem čišćenju organizma. To su namirnice koje su dobre za probavu i zdravlje organizma, pa bi zato bilo dobro jesti kelj, tikvice, brokoli i šargarepu.

Pokazalo se da manje napora za sobom vuče i manje kalorija. Pokušajte tokom večeri biti što je manje moguće aktivni i tako se vaš organizam neće probuditi i osetiti potrebu za pojačanim unosom kalorija.

Veče je deo dana kada veliki deo oseti potrebu da pojede nešto što se trebalo nalaziti na meniju za ručak ili možda doručak. Poznato je kako doručak mora biti obilan i kako predstavlja važan obrok s kojim skupljamo energiju za ostatak dana. Doručak i večera ne mogu biti jedno te isto kao ni količina hrane te namirnice koje se tada konzumiraju.

Autor: S.Š.

Komentari
Loading...