Namirnice koje su još bolje ako ih jedete zajedno

Zbog  zdrave i uravnotežene ishrane, lekari i stručnjaci otkrivaju kombinacije namirnica koje zajedno imaju odličan učinak na naše zdravlje.

duz

Ukoliko volite , na primer, zeleno lisnato povrće i maslinovo ulje, spojite ih, napravite svežu salatu, jer zajedno pomažu kod snižavanja krvnog pritiska.

Jedete li meso poput burgera, dodajte mu avokado. Budući da je avokado odličan za zdravlje kardiovaskularnog sistema zbog kvalitetnog sastava masnih kiselina, pomaže u snižavanju holesterola i sprečava njegovo štetno delovanje. Tako ćete ublažiti negativni efekt koji telu donosi masno i pečeno meso.

U narednim mesecima sigurno ćete rado popiti šoljicu čaja kako biste se zagrejali ili lečili prehladu. Svakako joj dodajte i sveže isceđeni limun jer će vitamin C pomoći da dobijete više antioksidansa iz čaja.

Volite li pomalo neobičan ukus kurkume, probajte je što češće kombinovati s crnim biberom. Naučnici su otkrili da u toj kombinaciji biber za čak 2000 posto pojačava sve zdravstvene prednosti kurkume. Glavni sastojak ovog začina, kurkumin, poznat je po vrlo moćnim antioksidativnim, protivupalnim i antibakterijskim svojstvima.

I poslednja preporučena kombinacija je spanać sa sokom od pomorandže. Sigurno znate da u spanaću ima gvožđa, koje je jedan od najvažnijih minerala jer telu osigurava kiseonik i energiju. Da biste pojačali njegovu apsorpciju, složite spanać na salatu s kriškama pomorandže, grejpa i, na primer, feta sira. U nedostatku pomorandže može vam pomoći limun koji je takođe bogat vitaminom C.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...