Generic filters
Exact matches only

Namirnice koje smanjuju znojenje

Znojenje je normalan proces kroz koji prolazi svaki čovek jer se tako reguliše telesnu temperaturu i izbacuje iz tela sve ono što mu više nije potrebno. Iako se radi o neophodnom delu svakodnevnog funkcionisanja, znojenje može uzrokovati i neprijatnosti.

venti

Koliko god koristili određene preparate i pazili na higijenu ne možete sprečiti da vam se telo znoji, a pogotovo tokom meseci kada su temperature visoke i kada radite teške fizičke poslove. Tada može doći do neprijatnog mirisa, a osim toga može pokvariti i izgled ako ste odlučili na sebe staviti deblji sloj šminke.

Znojenje može uzrokovati i promene koje se odvijaju u telu kao što je pojačani rad štitnjače ili drugi poremećaji. Ako primetite da vam to traje duže vreme potrebno je da se obratite lekaru.

Za sve ostale postoji rešenje kada se znojite zbog visokih temperatura i pojačane aktivnosti, a to je konzumacija određenih namirnica. Da li ste  znali da usvajanjem zdravih životnih navika možete izbeći prekomerno znojenje?

Bilo bi dobro kada bi tokom pripreme raznih jela izbegavali upotrebu biljnih jela jer se na visokim temperaturama pretvaraju u nezdrave sastojke, koje telo potom izbacuje kroz pore kože u obliku toksina.

Umesto biljnih ulja koristite maslinovo ulje, bilo kao dodatak raznim salatama ili kuvanim jelima te onim pečenim koji se ne moraju dugo držati na visokoj temperaturi.

Namirnice bogate vlaknima su još jedan način kako si možete pomoći i smanjiti prekomerno znojenje. To su cele žitarice, orašasti plodovi, zeleno povrće i bobičasto voće. Oni bi trebali činiti glavni deo vaše ishrane.

Smanjite unos crvenog mesa i radije se hranite lososom i srdelama. Radi se o namirnicama koje u sebi imaju velik udio kalcijuma što pomaže pri smanjenju znojenje. Usvojite zdrave životne navike i zaboravite na probleme koji su vas dosada mučili.

Mnogima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...