Namirnice koje mršave umesto vas a koje su vam lako dostupne

Izaberete li dijetu, odnosno način ishrane u kojoj će prednost imati hrana bogata vlaknima napravićete najbolji izbor. Naime, hranljiva vlakna pospešuju mršavljenje, a namirnice koje ih sadrže bogate su i vitaminima.

slanutak

Konzumirate li dve hiljade kalorija dnevno najbolje rezultate u mršavljenju postići ćete ako u to dodate i šesnaest grama vlakana. Evo i popisa sedam namirnica u kojima ćete ih naći u izobilju.

Jabuke

Jabuka srednje veličine sadrži četiri grama vlakana, a velika jabuka pet grama. Jabuke takođe sadrže malo vitamina C i kalijuma.

Maune

Jedna merica mauna sadrži četiri grama vlakana i trideset posto preporučene dnevne količine vitamina C koji, između ostalog, pomaže zdravlju kože.

Slatki krompir

Jedan skuvani slatki krompir sadrži oko pet grama vlakana i samo 103 kalorije. Ova skromna namirnica ujedno je i prava hranjiva bomba: pršti vitaminima A i C, a opskrbljen je i kalijumom, vitaminom E, gvožđem, magnezijumom i beta-karotenom.

Maline

Odličan su izvor vlakana od kojih deo dolazi u obliku polisaharida pektina koji pomaže u snižavanju holesterola. Bogate su i vitaminom C.

Jagode

Osam jagoda sadrži oko tri grama vlakana i čak više od preporučene dnevne doze vrednog antioksidansa, vitamina C.

Slanutak

Šaka slanutka broji vrtoglavih osam grama vlakana. Uz to dobijete i popriličnu dozu vitamina B6 te folne kiseline, hranjivih sastojaka bitnih za stvaranje novih zdravih ćelija.

Bundeva

S porcijom kuvane bundeve pojest ćete i tri grama vlakana, a organizam ćete opskrbiti i vitaminima A, C i E te kalijumom.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...