Namirnice koje možete da jedete u kasnim večernjim satima a ne goje

Veliki broj nutricionista danas tvrdi da postoje namirnice, koje možemo jesti i u kasnim večernjim satima, kako bismo utolili glad i smanjili nervozu, i to bez bojazi da ćemo nagomilati kilograme.

Svima nam je poznato da posle 19h jednostavno ne bi trebalo da večeramo. Ponekad je nemoguće ignorisati glad, koja se javi tokom večernjih sati, pa ipak, često biramo da gladujemo, kako bismo očuvali vitku liniju.

Kako bismo izbegli gladovanje ovo je spisak namirnica koje možete konzumirati bez imalo griže savesti.

Kokice

Kokice su definitivno najbolje rešenje kada imamo potrebu za grickalicama koje će nam barem nakratko utoliti glad. Naravno, kako bi ovo bila potpuno zdrava grickalica, smanjite količinu ulja na minimum.

Grčki jogurt

Grčki jogurt je izvanredan izbor kada želite da povećate unos proteina, a ako mu još dodate i omiljeno sezonsko voće, predstavljaće brzu i ukusnu večeru, koja vas neće ugroziti ni na trenutak. Ovaj proteinski i zdrav obrok neće uticati na taloženje suvišnih masnih naslaga, pa se možete njime počastiti i u kasnim večernjim časovima.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su bogati omega 3 masnim kiselinama, koje su neophodne našem organizmu. Oni mogu biti savršen izbor za kasnu večeru, ali s obzirom da je reč o prilično kaloričnim namirnicama, potrudite se da ne pojedete više od pune šake orašastih plodova.

Tost sa avokado namazom

Avokado spada u jednu od najzdravijih namirnica, koje možemo uključiti u ishranu, a humus od avokada mnogima je omiljeni namaz. Ovaj namaz možete pojesti na kriški dvopeka, kako biste utolili glad u kasnim večernjim satima.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...