Namirnice koje će smanjiti znojenje

Koliko god koristili određene preparate i pazili na higijenu ne možete sprečiti da vam se telo znoji, a pogotovo tokom meseci kada su temperature visoke i kada radite teške fizičke poslove. Tada može doći do neprijatnog mirisa, a osim toga može pokvariti i izgled ako ste odlučili na sebe staviti deblji sloj šminke.

zni

Znojenje mogu uzrokovati i promene koje se odvijaju u telu kao što je pojačani rad štitne žlezde ili drugi poremećaji. Ako primetite da vam to traje duže vreme potrebno je obratiti se lekaru, koji će vas potom uputiti na dalje pretrage.

Za sve ostale postoji rešenje kada se znojite zbog visokih temperatura i pojačane aktivnosti, a to je konzumacija određenih namirnica. Da li ste  znali da usvajanjem zdravih životnih navika možete izbeći prekomerno znojenje?

Bilo bi dobro kada bi tokom pripreme raznih jela izbegavali upotrebu biljnih jela jer se na visokim temperaturama pretvaraju u nezdrave sastojke, koje telo potom izbacuje kroz pore kože u obliku toksina.

Umesto biljnih ulja koristite maslinovo ulje, bilo kao dodatak raznim salatama ili kuvanim jelima te onim pečenim koji se ne moraju dugo držati na visokoj temperaturi, kao što je piletina na naglo i dinstanje.

Namirnice bogate vlaknima su još jedan način kako si možete pomoći i smanjiti prekomerno znojenje. To su cele žitarice, orašasti plodovi, zeleno povrće i bobičasto voće. Oni bi trebali činiti glavni deo vaše ishrane.

Smanjite unos crvenog mesa i radije se hranite lososom. Radi se o namirnicama koje u sebi imaju velik udio kalcijuma što pomaže pri smanjenju znojenja. Ne treba zaboraviti i na indijsku biljku nim koja isto tako može pomoći. Usvojite zdrave životne navike i zaboravite na probleme koji su vas dosada mučili.

 

Komentari
Loading...