Najefikasniji trikovi za topljenje sala na stomaku

Ako već neko vreme radite samo trbušnjake kako biste skinuli salo sa stomaka, a ne vodite računa o tome šta jedete, džaba vam posao. Stomak vam možda izgleda veći jer ne vodite računa o tome šta unosite u organizam. Evo na šta ubuduće treba obratiti pažnju ukoliko želite da salo na stomaku nestane.

ssssaaaallllooooo

Voda s krastavcima kao prirodni diuretik

Iako dobra linija zahteva mnogo truda, ravan stomak možete lako lažirati. Dan pre odlaska na plažu preporučuje se da popijete što više vode. Dehidracija tera telo da zadržava vodu, zbog čega se javlja nadutost. Vodu začinite limunom, krastavcem, metvicom ili đumbirom. Limun pomaže kod bržeg čišćenja tela, nana suzbija apetit, đumbir reguliše probavu, a krastavci deluju kao prirodan diuretik.

Folija učinkovito topi masti

Bržem sagorevanju masti na stomaku, izbacivanju toksina i viška tečnosti i zatezanju kože pomaže folija. Tretman se radi tako što se u dve šoljice vrele vode dodaju tri kesice zelenog čaja, jedna kapsula vitamina E i dve kašike morske soli. Dok se mešavina hladi, pomešajte dve kašike morske soli i dve kašike kokosovog ulja i s tim izmasirajte stomak. Umočite platneni zavoj u mešavinu čaja, omotajte sa njim stomak, pa dodajte sloj prozirne folije i prespavajte s tim.

Rastezanje podstiče metabolizam

Dan je najbolje započeti s malo rastezanja, a joga i pilates će podstaći metabolizam i naterati vas da pripazite na držanje. Uspravan hod vizualno “popravlja” stomak.

Prejedanje kao uzrok nadutosti

Brži rad probave, osim hranom, može se podstaći i pravilnim konzumiranjem. Hranu treba žvakati najmanje 20-25 puta. Ako jedete brzo, u organizam će ući višak vazduha, koji će uzrokovati nadutost. Slično deluju i žvakaće gume.

Izbegavajte kelj i brokoli

Dan pre odlaska na plažu ili bazen treba jesti ono što se ne zadržava dugo u probavnom traktu. Prerađenu hranu i namirnice bogate šećerom najbolje je izbegavati, kao i one koje uzrokuju gasove – kelj, brokoli i prokelj. Bolji izbor su žitarice s punim zrnom, šargarepa, blanširano povrće i voće koje nije bogato fruktozom – banane, jagode i citrusi.

Dobar san suzbija apetit

Manjak sna podstiče lučenje kortizola, hormona stresa, koji se povezuje s gojenjem, naročito na stomaku. Najbolje je svake noći odspavati između sedam i devet sati.

Čajevi smiruju probavu

Čajevi od kamilice i nane smiruju probavu i smanjuju rizik od nadutosti, a beli i zeleni čaj podstiču topljenje masti. Kafu izbegavajte koliko god možete.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...