Najefikasnije dijete za mršavljenje

Naporna i redovna fizička aktivnost nekim ženama nije dovoljna da skinu višak kilograma koje su nakupile tokom zimskih meseci. Zbog tog  razloga se sve više odlučuju za dijete mršavljenja gde će na što lakši način izgubiti želene kilograme. Danas postoji mnogo raznih dijeta, a ovo su neke od najefikasnije i najpoznatije.

ddddiiii

UN dijeta jedna je od retkih koje obuhvataju konzumiranje svih vrsta hrane. Traje 90 dana, odnosno tri meseca. Tokom trajanja dijete moguće je izgubiti i više od 20, 30 kilograma.

Dakako, to uključuje strogo pridržavanje zadanog jelovnika. Glavni značaj ove dijete je u ravnomernoj podeli unosa proteina, belančevina i ugljenihidrata iz hrane po danima. Za svaki dan predviđen je unos drugih nutritivnih vrednosti.

Dijeta se sastoji od četiri dana. Proteinski dan obuhvata namirnice bogate proteinima kao što su meso, jaja, mleko i mlečni proizvodi. Drugi dan uključuje skrobne namirnice, pirinač, proso, ječam i ostale žitarice. Najbolje je birati cele žitarice jer su najzdravije i nemaju veštačkih dodataka.

Treći dan najdraži je većini ljudi. Naime, tog je dana dozvoljeno konzumirati ugljenehidrate. U njih se ubrajaju testenina, brza hrana, kolači i ostale poslastice. Četvrti je dan predviđen za voće i povrće.

Povrće je dozvoljeno jesti svaki dan, osim za doručak koji je sva četiri dana jednak i obuhvata voće. Loša strana ove dijete je čest jo-jo efekt.

Dukan dijeta smatra se učinkovitom i isplativom. Mnogim je ljudima pomogla skinuti velik broj suvišnih kilograma, od 10 do 30. Njen jelovnik deli se na četiri faze. Faza napada uključuje konzumiranje isključivo proteinskih namirnica kao što su meso, jaja i mlečni proizvodi.

Nije tačno određeno vreme trajanja, može trajati tri ili deset dana. Nije toliko važno već zavisi od vaših potrebama. Sledeća faza ključna je i uz unos proteina, preferira unos povrća. Traje sve dok ne postignete željenu kilažu.

Treća faza naziva se faza stabilizacije. Ona uz proteine i povrće uključuje voće, barem jednom dnevno. Završna faza dijete nema trajanje i označava dalju životnu ishranu.

U njoj se održavaju postignuti kilogrami i jedino što obavezno trebate jeste konzumirati jednom nedeljno isključivo namirnice bogate belančevinama. Dukan dijeta jedna je od retkih dijeta bez jo-jo efekta, što znači da se kilogrami nakon skidanja više ne vraćaju.

Atkinsova dijeta sve je popularnija zbog brzog gubitka suvišnih kilograma. Njen program obuhvata tri faze. U prvoj je fazi zabranjeno jesti voće, mlečne prizvode, hleb, žitarice i ostale namirnice bogate skrobom.

Zabranjen je i alkohol. Prva faza traje dve nedelje. Druga faza dijete obuhvata konzumiranje ugljenihidrata kako bi se videlo kolika je količina masti telu potrebna. Proteini su dozvoljeni u neograničenim količinama.

Završna faza služi za održavanje telesne mase i u telo se sme unositi željeni unos ugljenihidrata. Uz ovu  dijetu preporučuje se konzumiranje vitaminskih dodataka ishrani, jer sam jelovnik ne obuhvata dovoljnu količinu potrebnu organizmu. To je ujedno jedna od lošijih strana ove dijete.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...