Najdelotvorniji prirodni lek za srce

 Bez obzira o kakvim tegobama samog srca se radi postoji jedan prirodni lek koji je podednako efikasan za jačanje i rad te ritam celokupnog srca. Radi se o ekstraktu napravljenom od biljke glog (Crataegus monogyna).

persun-vino-med

Iako je moderna medicina jako napredovala u lečenju srca, kod obolenja kao što je staračko slabljenje srca i srčanog mišića ni do dan danas ne postoji adekvatan lek. Za ovaj i ostale probleme sa srcem preporučujemo vam verovatno najdelotvorniji prirodni lek: tinkturu od gloga. Kao altrenativu možete koristiti i čaj od gloga.

Ova tinktura je odlična za jačanje srčanog mišića. Trebate je koristiti da bi učinili svoje arterije i celokupni kardiovaskularni sistem zdravim. Odlična je i za osobe koje već imaju problema sa pritiskom, arteriosklerozom, anginom pektoris ili kod srčanih mana i nervoze srca. Preporučujemo je i našim čitaocima kao isprobano ekifasnu terapiju prilikom osećaja nelogode, lupanja i preskakanja srca. Tinktura efikasno utiče i na umirenje nerava, odnosno kod stresa i lošeg osećaja u grudima i srcu izazvane psihičkim problemima. Dobra je i za prevenciju za one koji trenutno nemaju nikakve simtoma ali brinu za svoje zdravlje i žele ojačati svoje srce.

Najbolje je da sami pripremite tinkturu gloga. Za tinkturu su vam potrebni cvetovi i listovi gloga. Kako glog cveta u proleće pravo je vreme da ga uberete ili nabavite. Tinkturu je najbolje praviti sa 96% medicinskim alkoholom ali u nedostatku istog može poslužiti i 70% alkohol. Izmerite 20 g cvetova i listova gloga, iseckajte ih i prelijte sa 1 dcl alkohola. Naravno ukoliko želite više tinkture srazmerno povećajte količine ( 40 g biljke na 2 dcl alkohola itd).

Sastojke dobro zatvorite u staklenu posudu i ostavite da odstoje 3 nedelje na sobnoj temparaturi. Nakon toga procedite dobijenu tinkturu koja je spremna za upotrebu. Tinktura se uzima 3-4 puta na dan i to 15 kapi u malo vode, pre jela na prazan stomak.

Važno je napomenuti da najbolje rezultate za srce i posebno na jačanje srčanog mišića ova tinktura gloga daje nakon tri meseca korišćenja. Imajte to u vidu prilikom pravljenja tinkture tako da odmah koristite meru od najmanje 3 dcl sa 60 grama biljke kako bi imali dovoljne zalihe za duži period. Za prevljenje tinkture mogu se koristiti i plodovi sa listovima koji se pre potapanja u alkoholu zdrobe. Plodovi se beru u jesen.

Osim tinkture za lečenje svih problema sa srcem, krvnim pritiskom i nervozom može se koristiti i čaj. Čaj redovnom i čestom upotrebnom takođe može u vremenskom periodu od par meseci pozitivno delovati na navedene probleme.

Za čaj se mogu koristiti cvetovi, listovi i plodovi. Za jednu šolju čaja uzima se jedna čajna kašika bilo kog dela ili kombinacije delova biljke. Potrebno je piti 2-3 šoljice čaja na dan postepeno u gutljajima. Čaj se koristi prema potrebi za lakše probleme, odnosno duži vremenski period za teže slučajeve.

Svi problemi sa srcem tretiraju se čajem ili tinkturom gloga vrlo uspešno: glog jača i reguliše rad srca, aritmije, oštećenja i slabljenje srčanog mišića posebno u starosti za što inače klasična medicina nema adekvatan lek, kod arteroskleroze, angine pectoris, pseudo engine pectoris, kod problema sa srcem uzorokovanih stresom, kod oscilacija krvnog pritiska , kod visokog i niskog krvnog pritiska, kod srčanih zalisaka. U staroj narodnoj medicini čaj i tinktura gloga koriste se i kao sredstvo protiv starenja, problema i smetnji u klimakteriju, upale pluća, bronhitisa i epilepsije.

Preporučujemo korišćenje tinkture ili čaja od gloga na navedeni način u trajanju od barem 3 meseca svakodnevno za optimalne rezultate posebno kod starih ljudi sa slabim srcem. Tinturu i čaj možete nesmetano nastaviti korisiti i nakon ovoga perioda.

 

Komentari
Loading...