Generic filters
Exact matches only

Najbolji prirodni lekovi za belo pranje

Upala na području sluznice vagine kod žena nazivamo belo pranje. Ova pojava je neprijatna i dosta česta pa ženama zadaje mnoge probleme. Belo pranje se javlja zbog raznih upala materice, nekih gljivičnih obolenja, stresa ili zbog reakcije na neki lek.

pranj

Belo pranje možemo gledati kao upozorenje na povećani broj štetnih bakterija na području sluznice vagine. Naime, kada dođe do smanjenja mlečne kiseline na području sluznice, štetne bakterije uznapreduju što se manifestuje kao iscedak, koji zovemo belo pranje.

Sluznica se neprestano bori protiv spoljnih uticaja i zaraza, a ukoliko dođe do poremećaja u broju odbrambenih tela, dolazi do upale.

Sluznica vagine proizvodi mlečnu kiselinu koja sprečava razvoj, i povećanje broja štetnih bakterija. U slučaju da je mlečne kiseline malo, smanjuje se otpornost organizma a štetne bakterije uznapreduju, što se vidi kao upala.

Lečenje belog pranja uz pomoć bilja

Belo pranje, ili vaginalnu sluz možemo lečiti čajem od lista bršljana i hrastove kore. Čaj se priprema tako da po tri kašike bršljanovog lista i hrastove kore, te po jednu kašiku preslice i lista breze, zajedno sa dve kašike kamilice kuvamo pet minuta u jednoj litru vode. Čaj se pije dva puta na dan po jednu manju šolju, a istim čajem je potrebno ispirati područje infekcije.

Još jedan čaj koji je dobar u lečenju belog pranja: U jednu litru vode prokuvajte po tri kašike lista oraha, koprive i bršljana, te po dve kašike kamilice i stolisnika. Čaj se pije i dozira kao i kod prvog primera.

Uz pijenje čaja, da bi uspešno lečili belo pranje potrebno je držati zdravu ishranu. Pokušajte jesti što više peršuna, te povrća koje je zdravo za organizam općenito, pa tako i za sekret.

Lečenje belog pranja uz pomoć maslinovog ulja

Belo pranje može se lečiti i maslinovim uljem, uz dodatak nevena. U prirodno maslinovo, ili suncokretovo ulje stavite neven, i pustite smesu da odstoji kroz par dana na toplom i sunčanom mestu. Ulje korišćeno za ovaj lek treba da bude prirodno, bez konzervansa, a ukoliko nemate nevena, iskoristite kantarion. Ovako pripremljeno ulje nanesete u matericu pre spavanja, lezite i pustite da sadržaj odstoji što duže.

Saveti protiv nastanka belog pranja

Izbegavajte prevelika opterećenja, te pazite na higijenu općenito. Koristite primereno donje rublje, najbolje od pamuka te pazite da je uvek čisto. Nastanak belog pranja može se povezati sa pušenjem, ili preteranim konzumiranjem kafe. Ipak, pravi uzrok nastanka belog pranja treba da ustanovi ginekolog. U ishrani koristite peršun, jer je dokazano dobar u borbi protiv ove bolesti. U slučaju da je ipak došlo do ove bolesti, treba biti odlučan i istrajan u lečenju. Belo pranje je tvrdokorna bolest, pa je za lečenje potrebno strpljenje, istrajnost i stroga doslednost u ispunjavanju uputa.

Komentari
Loading...