Generic filters
Exact matches only

Najbolje namirnice za doručak

Danas, kada je život maksimalno ubrzan mi zaboravljamo da jedemo čak i one osnovne sastojke koji su nam potrebni za naše telo.

doruč

Postoji niz vitamina i proteina prisutnih u hrani koji su potrebni za naš pravilan razvoj. Namirnice poput bobičastog voća, jaja i celovitih žitarica su vrlo bitne i trebaju biti uključene u našu svakodnevnu ishranu.

U nastavku pogledajte neke zdrave namirnice koje trebate konzumirati za doručak..

Povrće

Zeleno povrće je bogato vitaminom K, dok je narandžasto povrće veliki izvor vitamina D i C. Povrće poput spanaća,šargarepe i paradajza je povrće koje morate imati u svojoj svakodnevnoj ishrani. Povrće je jedna od najzdravijih namirnica za doručak.

Mleko

Bez obzira na našu dob, svima nam je potreban kalcijum. Čaša mleka za doručak je idealan izbor.

Sir

Postoje razne vrste sireva koje možete isprobati. Sveži sir, kozji sir, pa čak i ovčji sir imaju mnogo hranjivih materija i kalcijuma potrebnih za čvrstoću kostiju. Dodavanje sira u vašu dnevnu ishranu je jedna od najzdravijih namirnica za doručak.

Margarin

Postoji veliki broj ljudi koji veruju da je maslac bolji od margarina. Međutim, ako konzumirate male količine margarina jednom u sedam dana, to će učiniti dobro za vaše zdravlje. Ova zamena za maslac je jedna od najzdravijih namirnica za doručak.

Orašasti plodovi

Orasi su bogati proteinima, što je zapravo dobro za vaše srce. Orašasti plodovi vam pružaju energiju i regulišu krvni pritisak.

Celovite žitarice

Ovo je jedna od najboljih i najzdravijih namirnica za doručak. Bogate vitaminom B i dijetalnim vlakanima, celovite žitarice su dobre za creva. One takođe pomažu da ostanete aktivni tokom dana.

Plodovi

Konzumiranje svežeg voća na početku dana će učiniti čuda za vaše zdravlje. Voće sadrži vitamin C koji je dobar za vaše oči.

Bobice

Bobice su bogate proteinima koji kada se konzumiraju za doručak povećavaju vrednost energije. Borovnice i jagode su samo neke od bobica koje možete jesti.
Jogurt

Ovaj kremasti proizvod konzumiran u bilo kom obliku za doručak će učiniti čuda za vaše zdravlje, kao i za vašu kožu. Jogurt pomaže da se oslobodite od nadimanja u stomaku i sprečava loš zadah.
Kikiriki puter

Razlog zašto su deca toliko aktivna u jutarnjim satima je zbog njihovog omiljenog doručaka, a to je kikiriki puter sa marmeladom. Kikiriki puter se smatra jednom od najzdravijih namirnica za doručak.

Komentari
Loading...