Najbolja formula za zdravlje

Pitate li bilo kog stručnjaka svaki od njih će vam reći kako je za odlično zdravlje zaslužna zdrava i uravnotežena ishrana. Važno je da se svaki dan na tanjiru pronađu zdrave namirnice koje su bogate hranjivim sastojcima.

grej

Razmišljate li o tome da promenite svoje životne navike onda je vreme da to i učinite. Nažalost zbog užurbanog načina života malo je onih koji stignu razmišljati o tome da li su  taj dan uspeli konzumirati zdrave namirnice. Mnogo je onih koji osim toga što preskaču obrok, ujedno konzumiraju hranu bez hranjivih vrednosti.

Iako je teško ponekad uskladiti sve obaveze to nije izgovor da ne vodite računa o svom načinu života. Ako ne želite ići kod lekara više nego što ste planirali, nastojte se organizovati i pobrinuti da na dan pojedete do 5 manjih obroka koji u sebi imaju sve potrebno kako bi mogli funkcionisati.

Bilo bi dobro kada bi svaki dan jeli povrće, cele žitarice, sojine proizvode i maunarke. Meso ne treba izbaciti nego ga samo treba jesti u manjim količinama. Riba bi se na nedeljnom meniju morala naći barem dva puta.

Svaki će lekar  potvrditi kako je važno da ishrana bude raznovrsna te da u jednom obroku bude prisutno nekoliko namirnica u različitim bojama. Okrenite se supernamirnicama koje najviše doprinose odličnom zdravlju.

Brokoli je sigurno jedna od njih, a radi se o namirnici koja pored toga što pomlađuje ujedno i čisti organizam te štiti organizam tako što pomaže sprečiti pojavu raka, očnih bolesti, artritisa. Dobro je što se od ove namirnice nećete ugojiti i to ako ga budete kombinovali s maslinovim uljem.

Za početak dana najboljim se smara grejp. To je voće koje će vas opskrbiti svim važnim mineralima i ostalim materijama koje pomažu kod sprečavanja te koje ujedno leče sve bolesti savremenog doba. Grejp pomaže kod rešavanja probavnih tegoba te holesterola.

Đumbir je još jedna namirnica koja se našla na cenjenoj listi svih važnih sastojaka koje bi morali unositi u organizam. Đumbir je odličan kada je u pitanju jačanje imuniteta te lečenje prehlade. Okrenite se zdravom načinu života i pronađite najbolju formulu za zdravlje.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...