Način da se rešite nadutosti u stomaku

Ako vam se osećaj nadutosti javlja čak i kada ne preterate s hranom, vreme je da u ishranu uvrstite namirnice koje će vas oslobodite ove neprijatnosti.

nmŠpargla

Špargla je odličan priobiotik i diuretik koji izbacuje toksine iz vašeg organizma tako što podstiče rad organa za varenje.

Ananas

Ananas često mnogi zovu kraljem voća jer je odličan za više zdravstvenih problema. Ovo tropsko voće krajnje prijatnog mirisa i ukusa sadrži ljekovite enzime koji se zovu bromelaini, a koji poseduju sposobnost da vare proteine, razrađuju belančevine.

Krastavac

Ovo povrće koje je odlično za iritiranu kožu, poseduje dijetalna vlakna i visok nivo erespina (koji pomaže u varenju proteina) koji su super heroji za zdravlje organa za varenje.

Zeleni čaj

Ako pijete zeleni čaj, niste vi toliko neupućeni. Elem, ovaj čaj koji se koristi više od hiljadu godina sadrži tanine, biljne polifenole koji su moćan antioksidant koji pomaže u varenju.

Limun

Limun je po strukturi vrlo sličan digestivnom soku u vašem stomaku, pa limunada (jutarnja) može da i te kako pročisti vaš organizam.

Izbegavajte ove kombinacije namirnica
Komentari
Loading...