Generic filters
Exact matches only

Na dijeti ste, a ne mršavite: Problem je u povrću koje jedete!

Problem je u povrću: Nije sve povće isto, zato, kako biste izgubili neželjene kilograme potrebno je da ovo izostavite iz jelovnika

 

Na dijeti ste i jedete uglavnom povrće i proteine? To je dobar način da izgubite kilograme, ali samo ako jedete pravo povrće budući da nije sve povrće isto.

Kukuruz

Volite jeste kukuruz? I mi isto! Međutim za vreme dijete bolje ga je izbegavati, jer sadrži puno skroba, odnosno ugljenih hidrata kratkog lanca koji brzo ulaze u krv i podižu nivo šećera.

 

 

134191 profimedia0316710568 ff

Bundeva

Bundeva ima relativno visok sadržaj ugljenih hidrata. Možete da primetite i da mnoge podseća na krompir. Ako želite da držite kilograme pod kontrolom, pripazite da ograničite konzumaciju bundeve na minimalnu, iako znamo da je čorba od bundeve jedna od omiljenih zimi.

134193 profimedia0205031043 ff

Krompir

Mislimo da nije potrebno da spominjemo da krompir u nekim oblicima poput poznatog pomfrita nije zdrav, a itekako šteti i vašoj liniji. No, čak i ako pripremite krompir bez masnoće ova namirnica ima visok glihemijski indeks što znači da podiže nivo šećera u krvi, ali vam i izaziva glad brže od drugih namirnica.

 

 

134195 profimedia0317063627 ff

Kuvana šargarepa

Sirova šargarepa osim što je super zdrava, takođe je idealna i za svaki oblik dijete. Međutim, glihemijski indeks kuvane šargarepe znatno je viši te vam toplo preporučujemo grickanje sirove šargarepe.

134197 profimedia0162252261 ff

Mnogi su čitali i ove tekstove:

 

Stil/Kurir Foto:Profimedia

Foto pexels
Komentari
Loading...