Na dijeti ste, a ne mršavite: Problem je u povrću koje jedete!

Nije sve povće isto, zato, kako biste izgubili neželjene kilograme potrebno je da ovo izostavite iz jelovnika

Na dijeti ste i jedete uglavnom povrće i proteine? To je dobar način da izgubite kilograme, ali samo ako jedete pravo povrće budući da nije sve povrće isto.

 

Kukuruz
Volite jeste kukuruz? I mi isto! Međutim za vreme dijete bolje ga je izbegavati, jer sadrži puno skroba, odnosno ugljenih hidrata kratkog lanca koji brzo ulaze u krv i podižu nivo šećera.

 

 

Bundeva
Bundeva ima relativno visok sadržaj ugljenih hidrata. Možete da primetite i da mnoge podseća na krompir. Ako želite da držite kilograme pod kontrolom, pripazite da ograničite konzumaciju bundeve na minimalnu, iako znamo da je čorba od bundeve jedna od omiljenih zimi.

Krompir
Mislimo da nije potrebno da spominjemo da krompir u nekim oblicima poput poznatog pomfrita nije zdrav, a itekako šteti i vašoj liniji. No, čak i ako pripremite krompir bez masnoće ova namirnica ima visok glihemijski indeks što znači da podiže nivo šećera u krvi, ali vam i izaziva glad brže od drugih namirnica.

 

 

Kuvana šargarepa
Sirova šargarepa osim što je super zdrava, takođe je idealna i za svaki oblik dijete. Međutim, glihemijski indeks kuvane šargarepe znatno je viši te vam toplo preporučujemo grickanje sirove šargarepe.

Mnogi su čitali i ove tekstove:

 

Stil/Kurir Foto:Profimedia

Komentari su zatvoreni..