Mršavljenje uz pomoć South Beach dijete

South Beach dijeta je kao stvorena za sve one koji žele odmah smanjiti težinu te napraviti jelovnike i ograničiti ugljenehidrate, ali se ne žele zamarati vaganjem namirnica. Ovu bi dijetu trebali izbegavati svi oni koji ne mogu bez namirnica poput testenine, kukuruza te belog hleba.

dij

South Beach dijeta usmerena je prema onima koji su svoje prehrambene navike temeljili na unosu pravih masnoća i ugljenihidrata. Pre nego što se odlučite za posebne prehrambene navike morate se savetovati sa svojim lekarom.

Dijeta se sastoji od tri faze, a plan je složen tako da se na početku izbacuju ugljenihidrati, a onda se u ishranu polako uvode dobri ugljenihidrati. Izvore belančevina predstavljaju piletina, ćuretina, riba, govedina, jagnjetina i posni sir.

Faza 1

Prva faza traje dve nedelje i tokom tog perioda su dopušteni piletina, jaja, maslinovo ulje te krto meso. Važno je da svaki dan imate 3 uravnotežena obroka. Dozvoljene su i grickalice između doručka i ručka, a potrebno je da pijete mnogo tečnosti.

Tokom prve faze ne smete jesti testeninu, bilo šta iz pekare, kolače, kekse, voće i pirinač. Sve navedene namirnice su dozvoljene tokom druge faze.

Faza 2

Druga faza traje sve dok ne postignete određenu težinu, a to može varirati od jedne do druge osobe. Do trenutka kada počinje druga faza morali bi izgubiti između 4 i 6 kg. Važno je da ste se pridržavali uputstva tokom trajanja prve faze.

South Beach dijeta se oslanja na dobre ugljenehidrate zbog čega već u prvoj fazi dolazi do značajnog gubitka na kilaži. U drugoj fazi gubitak kilograma ide postepeno, a to znači da bi trebali izgubiti do 1 kg nedeljno.

Faza 3

Treća faza nastupa tek kada ste uspeli izgubiti deo kilograma, a zbog čega se treća faza oslanja na unos normalne ishrane i tako odsada pa nadalje. Važno je da održite željenu kilažu.

South Beach dijeta omogućuje gubitak kilograma vrlo brzo. Vaši će rezultati najviše zavisiti od toga koliko ste voljni pridržavati se rigoroznih pravila ove dijete uz pomoć koje su mnogi uspeli smršati.

Komentari
Loading...