Generic filters
Exact matches only

Podmlađivanje mezoterapijom

Mezoterapija je tehnika uvođenja lekovitih sredstava sa ciljem da se deluje lokalno: na kožu i na potkožno masno tkivo.

mmu

Mezoterapija je bezbedna procedura, alternativa agresivnim i invazivnim estetskim tehikama. Ubacivanjem farmakološki aktivnih supstanci podstiče se obnavljanje kože.

Mezoterapijom, kao invazivnom dermatološkom procedurom, ubacuju se, u središnji deo kože- dermis, vitamini, minerali i amino kiseline. Podstiču se ćelije dermisa na proizvodnju i obnavljanje kolagenih i elastičnih vlakana i na stimulaciju metabolizma kože.

Sa godinama smanjuje se cirkulacija kroz kožu, što dovodi do sniženja nivoa kiseonika i hranjivih materija, i zadržavanja metabolita (tzv. toksina), koji ostaju duže u koži dovodeći do njenog oštećenja. Ovo direktno dovodi do oštećenja vezivnog tkiva kože, a zbog smanjene prokrvljenosti dobija sivkastu boju.

Posle tretmana koža izgleda odmorno, sveže, blistavo i čvršće.

Mezoterapija može se kombinovati i sa drugim anti-age postupcima: hemijskim pilinzima, botox tretmanima, antioksidantima, laserskim remodelovanjem, hirurškim liftingom.

Mezoterapija je veoma efikasna kod podmlađivanja kože. Poboljšava se tonus i čvrstina kože lica, vrata, trbuha, ruku i šaka.

Sa mezoterapijom najčešće počinju žene u tridesetim godinama, ali se može izvoditi u bilo kom životnom dobu, osim ako nema kontraindikacija.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...