Generic filters
Exact matches only

Metoda za divnu kožu bez celulita

Četkanje tela je metoda prihvaćena od strane mnogih poznatih dama.

budi

Potrebno vam je oko 10-ak minuta dnevno, a ovaj način četkanja tela vam neće isprazniti novčanik i može vam pomoći da se zauvek rešite celulita na zadnjici i butinama, suve kože i potkožnih dlačica.

Smanjenje vidljivosti celulita

Ukoliko tražite prirodan način da uklonite neželjeni izgled kože koja podseća na koru od pomorandže, suvo pranje je pravo rešenje. Nakon samo 3-4 nedelje rešićete se neravnomerne kože na butinama i zadnjici.

Svilenkasta glatka i čvrsta koža

Suvo pranje kože je jeftinija varijanta pilinga i ukloniće površinski sloj mrtvih ćelija. Eliminisaće beživotni izgled kože i učiniti je prijatnom na dodir.

Poboljšava cirkulaciju

Suvo pranje može da se posmatra kao vrsta masaže i u ovom kontekstu poboljšava protok krvi. Četkanjem kože stimuliše se kretanje limfe kroz limfni sistem.

Smanjenje potkožnih dlačica

Najefikasnije oružje protiv potkožnih dlačica je redovni piling kože, a suvo pranje upravo to nudi.

Povećanje energije

Mnoge žene počinju svoj dan suvim četkanjem i tuš kabinom i to im pomaže da koža ostane čvrsta. Samo suvo pranje će izazvati prijatan osećaj na koži i opustiće vas.

Kako primeniti tehniku četkanja ?

Suvo pranje se vrši dugim pokretima i primenom umerenog pritiska. Važno je da krenete od kraja tela do srca. Počnite od stopala, a zatim preko kolena prema svojoj zadnjici. Posvetite više vremena problematičnim oblastima na kojima je celulit najuočljiviji.
Preporučujemo da stomak operete u kružnim pokretima u pravcu kretanja kazaljke na satu. Isto važi i za donji deo leđa.
Ruke očetkajte od prstiju do lakta, a zatim od lakta do ramena. Na kraju ramena, krećući se od glave do grudi. Budite nežni.
Većina ljudi primenjuje suvo pranje kože ujutru, ali možete učiniti to u bilo koje doba dana. Uvek se istuširajte nakon suvog pranja da uklonite mrtvu kožu i primenjujte prirodna ulja ili hidratantna mleka za negu kože.
Tuširajte se naizmenično toplom i hladnom vodom. (Provedite nekoliko sekundi pod mlazom hladne vode, zatim nekoliko pod tekućom vrućom vodom. Ponovite to nekoliko puta.)

Kakvu četku koristiti?

Četka za telo treba da bude sa mekanim vlaknima da ne izazove bol i iritaciju. Najbolje je da koristite četku sa prirodnim vlaknima, jer je blaga na koži, ali možete naći i dobre četkice sa mekim sintetičkim vlaknima. Duža drška može značajno olakšati proces.
Ne zaboravite da redovno operete četku toplom vodom i sapunom da se ukloni sva nečistoća. S obzirom da suvo pranje ne iritira zdravu kožu može se praktikovati svakodnevno pre tuširanja. Zbog prijatnog osećanja i opuštajućeg efekta, mnoge žene praktikuju dva puta dnevno i kažu da je to prava zavisnost.
Dovoljno da operete kožu 3 puta nedeljno. Posle tretmana, koža će biti ružičasta, ali ne bi trebalo da bude jako crvena i osetljiva na dodir. Preskočite pranje ako imate opekotine od sunca ili otvorenu ranu na koži.

Mnogima se dopalo i ovo:

[iframe-popup id=“2″]

Komentari
Loading...