Generic filters
Exact matches only

Mešavina ova 2 sastojka vraća sedoj kosi prirodnu boju

Seda kosa predstavlja košmar za mnoge žene jer se smatra prvim znakom starenja. Žene su stoga spremne da isprobaju sve kako bi pokrile sede vlasi.

Postoje mnogi proizvodi i farbe na tržištu ali je njihov efekat privremen i dolazi sa velikim brojem nuspojava.

bdskiuehnlkdsl

Pre svega bi trebalo da znate da prevremeno seda kosa može biti prouzrokovana mnogim zdravstvenim problemima i lošim režimom ishrane. Na primer, ovaj kozmetički problem se može javiti usled fluktuacije hormona, pušenja, zagađenja, stresa, korišćenja neodgovarajućih proizvoda za negu kose, hroničnih prehlada, upale sinusa i poremećaja štitne žlezde.

Štaviše, sede vlasi se pojavljuju kao rezultat male količine melanina u organizmu.

Dakle, umesto korišćenja proizvoda koji su puni štetnih hemikalija koje vam nanose više štete nego koristi, možete isprobati neke alternativne metode. Najbitnija stvar za koju se morate pobrinuti je da se zdravo hranite. Takođe možete isprobati prirodni lek koji se bazira na dva moćna i pristupačna sastojka.

MEŠAVINA KOKOSOVOG ULJA I LIMUNA

Sastojci:

  • organsko kokosovo ulje (količina zavisi od dužine vaše kose)
  • 3 kašike organskog limunovog soka, sveže isceđenog

Uputstvo:

Mešajte oba sastojka sve dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim nanesite mešavinu na kosu i umasirajte je u koren kose. Ostavite da deluje barem jedan sat i zatim isperite koristeći blag šampon. Ponavljajte ovaj tretman jednom nedeljno.

ZAŠTO JE OVAJ RECEPT TOLIKO EFIKASAN

Dva sastojka koja se koriste u ovom receptu su jedni od najsvestranijih i najlekovitijih darova prirode. Kokosovo ulje je puno anti-mikrobnih svojstava, laurinskom kiselinom i masnim kiselinama sa sredine lanca, koja poboljšavaju stanje vaše kose.

Kokosovo ulje takođe hrani koren kose, pospešuje njen rast, jača vlasi, popravlja oštećenu kosu i vraća sedu kosu u prethodnu boju. Ono je isto tako odlično za vas ukoliko patite od peruti, dok istovremeno ostavlja kosu mekom i glatkom.

Sa druge strane, limunov sok takođe može obrnuti proces prevremenog sedenja. Kako sadrži vitamine B i C, kao i fosfor, on hrani kosu i tretira uzrok sede kose.

Pročitajte i ove tekstove:

Webtribune.rs

Komentari
Loading...