Generic filters
Exact matches only

Čajevima protiv menstrualnih tegoba

Obično se desi da menstruacija krene u trenutku kada to najmanje očekujete i baš upravo tada na scenu stupaju recepti iz kućne radinosti koji će vam pomoći da se rešite neprijatnih menstrualnih tegoba kao što su bolovi i grčevi u stomaku.

my

Postoje recepti za čaj čiji će vas efekat oduševiti. U tu grupu spadaju čajevi od jedne kašičice mlevenog đumbira u toploj vodi ili mleku, ili od nevena, mente, cimeta, hajdučke trave, listova od maline i kamilice. Zapamtite da ne pijete više od 3 šolje nekog od ovih čajeva u toku dana.

Kada je u pitanju borba sa grčevima i menstrualnim bolovima, neke žene su toliko očajne da će probati bilo šta. Ipak, postoji alternativa za one koje nisu veliki fanovi čajeva, a to su obloge. Možete ih napraviti od korena đumbira koji ste prokuvali u vreloj vodi i ostavili da se prohladi. Ovako napravljene obloge stavite na predeo stomaka.

Ako čaj iz nekog razloga nikako nije opcija za vas, možete posuti sledeće biljke na vašu hranu: cimet, đumbir, beli luk, majčinu dušicu i sveže mlevene semenke lana. Ako se odlučite za seme lana, ne uzimajte više od 4 kašike dnevno.

Vežbe za smanjenje menstrualnih bolova

 

Komentari
Loading...